Лидерите на страните-членки на НАТО утвърдиха разполагането на нови четири

...
Лидерите на страните-членки на НАТО утвърдиха разполагането на нови четири
Коментари Харесай

900 съюзнически военнослужещи ще бъдат разположени в България


Лидерите на страните-членки на НАТО утвърдиха разполагането на нови четири бойни групи в България, Румъния, Словакия и Унгария.

Това стана ясно след изключителната среща на върха на Алианса, която завърши преди минути.

В България ще бъдат ситуирани общо 900 съюзнически военнослужещи, 150 от Англия. Водят се диалози и за италиански военнослужещи.

Лидерите на страните от НАТО се договориха още да окажат помощ на Украйна при офанзива с химическо, биологично или нуклеарно оръжие, както и против кибернападение и приканват Китай да се въздържа от интервенция в спора в помощ на Русия.

В изказване след края на срещата ръководителите на страните членки на НАТО приканиха Русия да приложи неотложно преустановяване на огъня в Украйна и да се включи в " заслужаващи доверие договаряния ".

Те също по този начин обявиха, че НАТО " ще поддържа съгласуван интернационален напън върху Русия “ и приканиха всички страни, акцентирайки най-много върху Китай, " да се въздържат от поддръжка на военните старания на Русия по какъвто и да е метод и да се въздържат от всевъзможни дейности, които оказват помощ на Русия да заобикаля глобите “.

Алиансът изрази угриженост " от неотдавнашни обществени мнения ", направени от китайски представители, които укрепват " подправените разкази " на Кремъл.

Държавите членки също по този начин се съгласиха " доста да засилят дълготрайното въздържане и отбранителна позиция “ на НАТО, като осведомят, че спомагателни детайлности ще бъдат разкрити на срещата им в Мадрид през юни.

" Тези стъпки ще бъдат подкрепени от засилени учения с нараснал акцент върху груповата защита и оперативната съгласуемост “, се споделя в изказването след срещата на НАТО.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР