Лидерите на преврата в Нигер затвориха въздушното пространство на страната

...
Лидерите на преврата в Нигер затвориха въздушното пространство на страната
Коментари Харесай

В очакване на военна инвазия: Лидерите на преврата затвориха въздушното пространство над Нигер

Лидерите на преврата в Нигер затвориха въздушното пространство на страната до второ разпореждане поради опасност от възможна военна намеса.

За такава преди седмица предизвести Икономическата общественост на западноафриканските страни, която настоя хунтата да освободи демократично определения президент Мохaмед Базuм и да се откаже от властта.

Засега обаче участниците в преврата нямат такива планове. Техен представител разгласи, че при нужда въоръжените сили са подготвени да защитят Нигер.
Въпреки неодобрението на нигерския народ и това на Икономическата общественост на западноафриканските страни против каквато и да е военна интервенция, планирането на тази война е изпълнено. В две централноафрикански страни се разполагат сили, преди да преминат в деяние.
Амаду Абдраман, представител на участниците в преврата в Нигер

В столицата Ниамей десетки хиляди поддръжници на преврата стачкуваха против западноафриканските водачи, които преди дни приготвиха проект за военна интервенция. По-рано две страни в района - Буркина Фасо и Мали, оповестиха, че ще смятат дейностите против Нигер за офанзива против личната си територия.

 

Какво да чакаме от развиването на обстановката в Нигер и за какво протичащото се в африканската страна касае и Европа?

Вижте отговорите от интернационалния ни редактор Габриела Беличовска:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР