Лидерите на партиите започнаха есенния политически сезон със заявки за

...
Лидерите на партиите започнаха есенния политически сезон със заявки за
Коментари Харесай

Управляващите: Отговорни сме, властта не е самоцел; Опозицията: Позор, нищо не сте свършили

Лидерите на партиите започнаха есенния политически сезон със поръчки за казване на истината и носене на отговорност пред българските жители за взетите решения, съобщи кореспондент на БГНЕС. Опозицията в Народното събрание съобщи, че всичко това е срам, както местенето от историческата постройка на Народното събрание тук в новата, по този начин и за това, че това Народно заседание нищо не е свършило.

Управляващите са безапелационни, че са сложили тяснопартийните ползи на втори проект.

Атанасова: Показахме ясно, че за нас властта не е самоцел

Преди три месеца с избора на постоянно държавно управление беше направена първата крачка към превъзмогване на тежката политическата рецесия, в която българското общество беше от пролетта на 2021г. ПГ на ГЕРБ-СДС поддържа държавното управление на акад. Денков с цялостното схващане за мащаба на компромиса, който изисква сходно деяние. Това съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ от парламентарната естрада.

Тя подсети, че държавното управление е доминирано от препоръчани от втората политическа мощ кадрови решения, макар резултатите от изборите. " Ние поставихме тяснопартийните си ползи на втори проект и това е единствената причина България да постоянно държавно управление. Ангажиментът, който бяхме поели преди изборите пред нашите гласоподаватели беше обвързван с това - да възстановим политическата непоклатимост, да спрем войната сред институциите и да изведем България от интернационална изолираност ", уточни тя и добави, че не са не запомнили своите задължения пред българските гласоподаватели.

Според нея, с цел да има смисъл актуалното ръководство би трябвало да бъдат признати редица законопроекти по ПВУ, с цел да се навакса миналото време, само че и също така да се създадат промени в КПКОНПИ. Тя акцентира, че ще спазят уговорките си по смяна на Конституцията.

" Ние не трябва да забравяме да отговорим на провокациите на сегашното свързани с съответни нужди на българското общество. В рамките на тази пленарна сесия ще приемем бюджета за 2024г. Още с него би трябвало да бъде спряна порочната процедура за приемане на бюджетната актуализация. ", счита Атанасова. " Още с избора на актуалното държавно управление от ГЕРБ-СДС показахме ясно, че за нас властта не е самоцел, а средство за решение на съответни проблеми на българските жители. Подчертавам, че не кадровите оферти са в основата на избора ни да подкрепим държавно управление. ", разяснява тя и добави, че са сложили на назад във времето тяснопартийния си интерес. " Това не значи обаче, че сме се съгласили да одобряваме безрезервно всяко решение на държавното управление, на избрани негови министри или на партиите, които са ги излъчили ", сподели още тя.

Атанасов: Да бъдем на висотата на отговорността, която ни е гласувана от жителите

Българските жители са ни дали своят вот доверие и са ни изпратили да решаваме техните проблеми и да създадем условия за живот, които да ги слагат наедно с останалите жители, а не да изпитват усложнения да си платят битовите сметки, медикаментите и артикули от дребната потребителска кошница. Това съобщи съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов.

Да бъдем на висотата на отговорността, която ни е гласувана от жителите. През последните 3 година България претърпя втората си най-продължителна политическа рецесия, която заплашваше националната ни система и да компрометира демократичния развой. Това беше преодоляно с общи старания, добави Атанасов. Направихме това и по този начин бе основан кабинет Денков-Габриел. Най-важното решение от предходната сесия е да се сътвори постоянна изпълнителна власт, с цел да бъде прекратена служебната, която прекомерно дълго продължи. Трябва да си даваме сметка, че новата сесия ще бъде под егидата на локалните избори. Трябва да си даваме сметка, че в противоборствата, които ще водим, не би трябвало да забравяме основата ни задача, акцентира Атанасов.

Костадинов: На път сме да влезем в национална злополука

“Един българин Милан Димитров ще бъде съден безусловно след няколко часа в Гърция за екстрадиция от Съединени американски щати. Никаква помощ и поддръжка не получава от България, ръководещите единствено приказват за власт и постове ” това съобщи Костадин Костадинов, водачът на Възраждане.

Костадинов изясни, че Асен Василев и Мария Габриел са се срещнали с американския дипломат. “Това е брутална интервенция в българските работи и то среща по покана на българска страна. Ще питаме какво се е коментирало на тази среща, в случай че не получим приемлив отговор ще пискане отговор от ДАНС ”, сподели още Костадинов. “Досега в нашата история постоянно България е излизала от огромни войни с национални произшествия. Сега сме на път да влезем в национална злополука ”, разясни водачът на Възраждане.

Карадайъ: Нужно е да проявим отговорността, която се изисква от нас

В началото на 49-тото Народно заседание ние от Движение за права и свободи ясно и изрично декларирахме, че с това Народно заседание може да се реализира непоклатимост на страната в подтекста на европейското развиване на страната и войната в Украйна. Необходимо беше да има разговор сред институциите, да се дефинират целите и политиките в полза на всички български жители и да се работи за тяхната реализация. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ от парламентарната естрада.

" Днес ние от Движение за права и свободи считаме, че би трябвало да се обезпечи сигурността на жителите на фона на растящите цени на главните потребителски артикули и ръководещите да се занимават с решение на проблемите на хората ", добави Карадайъ.

Според него перманентните митинги са доказателство за обстоятелството, че интензивността на жителите, само че и също така дейностите на страната са постфактум. " Нужно е да проявим да отговорността, която се изисква от нас. Нужно е не на думи, а претворено в каузи да работим за хората и за родината ", безапелационен е той.

" Спешно би трябвало да приемем законите по ПВУ и Шенген като стартираме със закона за КПКОНПИ. Обществото през днешния ден продължава да е разграничено по доста въпроси, а в това време с открояващо се болшинство желае да сме част от Европейски Съюз и НАТО, желае да сме демократична и финансово постоянна страна, желае живот по европейски стандарт и всички ние като политически партии имаме отговорност за това, само че отговорността на ръководещите е най-голяма, тъй като те имат ресурса да осъществят това ", акцентира Карадайъ.

Според него локалните избори изискват отговорно държание. Той акцентира, че е извънредно време да се осъзнае, че е нужна национална стопанска система и, че без стопански напредък е невъзможна европейската ни интеграция.

" Нека дебатите за смяна на конституцията да бъдат основа за оценка за достиженията на демокрацията за последните 33 години включително и на българския етнически модел ", сподели още той.

Нинова: Управляващото болшинство показва законодателна отпадналост и правна неначетеност

“49-то Народно събрание стартира новата есенна сесия на ново място за повторно. Дано да има и нов разсъдък и нова мисъл да се работи в полза на България, а не както до момента в 49-то Народно събрание ”. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

“Преди три месеца след доста договаряния, сложни сглобки се сътвори държавно управление сред ГЕРБ и ПП-ДБ с поддръжката на Движение за права и свободи. С удивление видях признанието на Борисов, което удостоверява нашите думи- това държавно управление е на дълбоката страна, на персоналните партийни ползи. ГЕРБ и ПП-ДБ благодарение на Алексей Петров се е съставило държавно управление. Управляващото болшинство показва законодателна отпадналост и правна неначетеност ”, сподели още Нинова. “Приет закон за правосъдната власт влезнал в действие на 11 август, нов подобен импортиран на 7 август, закон за домашното принуждение, оповестено на 11 август, другояче нов който може да посочи дали можеш да биеш жена си 58 дни, а на 60-тия да спреш, по този начин ли се прави законодателство, по този начин ли се трансформират закони още непубликувани с нови ремонти. Законодателната активност на това болшинство съставлява правна неначетеност и житейски безпорядък ”, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

Тошко Йорданов: Днес е срамен ден - Народно събрание стартира в централата на Българска комунистическа партия

Днес е един срамен ден от най-новата българска история, тъй като Народно събрание стартира работа не в постройката на Народното събрание, а в централата на Българска комунистическа партия. Никой в тази страна не назовава тази постройка Народно заседание, всички я назовават Партийния дом, тъй като тя е тъкмо това. Вие се върнахте вкъщи си. Тук вие някогашните комунисти от ГЕРБ отпред с Бойко Борисов, както и вие ПП-ДБ, деца на някогашните комунистически велможия на Българска комунистическа партия, както и вие Българска социалистическа партия, идеологическите наследници на комунистите, тук всички вие сте вкъщи си. Това съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ от парламентарната естрада.

" Когато народът измете вашето ръководство ние ще върнем Народното събрание там където му е мястото - в историческата постройка на Народно събрание. Днес е срамен ден, тъй като едно нездравословно заседание ще стартира още веднъж да работи ", добави Йорданов. Той даде и образци за неверни решения на ръководещите - " нефелен закон за домашното принуждение, нездравословни ремонти в Наказателен кодекс, ужасяващ бюджет ", разяснява той.

Ако се осъществят " всички брутални пакости, които са замислили, ви поисквам приятна разходка по българските улици ", сподели Йорданов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР