Лидерите на КНДР и Южна Корея Ким Чен Ун и

...
Лидерите на КНДР и Южна Корея Ким Чен Ун и
Коментари Харесай

Северна и Южна Корея се срещнаха - Ким Чен Ун стисна ръката на Мун Дже Ин

Лидерите на КНДР и Южна Корея Ким Чен Ун и Мун Дже Ин публично се срещнаха на военно-демаркационната линия сред двете страни и си подадоха ръце. Това е новината от тази нощ, която несъмнено е водеща в международния информативен поток.
Пресичайки границата в пограничния пункт Панминчжон, Ким Чен Ун стана първият севернокорейски водач от 1953 година, посетил Южна Корея. Историческото събитие бе предавано онлайн за публицисти в Коян, покрай границата сред двете корейски страни.

Historic moment: Kim Jong Un walks cross the Military Demarcation Line pic.twitter.com/yNF2rdamsS
— CGTN (@CGTNOfficial) 27 април 2018 година
След историческото приветствие, започнаха и диалозите на най-високо равнище сред двете страни. През деня ръководителите на двете корейски страни ще обсъдят въпроси, свързани с възстановяване на връзките сред Севера и Юга, мира и вероятностите за обединяване.
Северна Корея разгласи на 21 април, че стопира опитите с нуклеарни оръжия и балистични ракети, както и че закрива нуклеарния полигон в Пунге-Ри. Интересен факт е обаче е, че безусловно преди дни изтече китайски отчет, съгласно който полигонът е бил непоправимо повреден от трусове - най-вероятно става въпрос за земетресения, провокирани от тестванията на водородни бомби, които КНДР интензивно правеше допреди по-малко от година.
Полигонът Пунге-Ри е ситуиран в планински терен в североизточмните региони на Северна Корея и там тестванията се правят в система от тунели, прокопани под планината Мантап.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР