Лидерите на Германия, Франция и Великобритания засега не възприемат идеята

...
Лидерите на Германия, Франция и Великобритания засега не възприемат идеята
Коментари Харесай

Меркел, Джонсън и Макрон се обявиха против връщане на Русия в Г-8

Лидерите на Германия, Франция и Англия към този момент не възприемат концепцията на американският президент Доналд Тръмп Русия да бъде поканена назад в Г-8. " Мисля, че е доста по-подходящо Русия да е вътре (...) тъй като доста неща, които обсъждаме, са свързани с Русия ", сподели Тръмп по-рано тази седмица.

По време на визитата си в Берлин новият английски министър председател Борис Джонсън съобщи, че поради случилото се в Солсбъри (атаката против някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал и щерка му), продължаващата неустойчивост и революция в Украйна и провокациите на Русия освен в Украйна, само че и на други места, към момента не може да става дума за връщане на Русия в Г-7.

На общата им конференция немският канцлер Ангела Меркел сподели, че въпреки да се следи известно оживление в позицията на съветския президент Владимир Путин към Украйна, то не е задоволително, с цел да подсигурява връщането на Москва в групата на най-развитите индустриални страни.

Русия бе изключена от Г-8, в този момент Г-7, преди пет години откакто анексира украинския полуостров Крим. След това всички сегашни членове на Г-7 вкараха наказания против Москва.

По-рано в сряда немски държавен представител съобщи, че в случай че Русия даде някакъв сигнал, че е подготвена да промени позицията си по спора в Украйна, Г-7 може да разиска връщането ѝ във формата, напомня Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР