Лидерите на Г-7 са решени да използват всичките си ресурси,

...
Лидерите на Г-7 са решени да използват всичките си ресурси,
Коментари Харесай

Г-7 искат времето, необходимо за разработването на нови ваксини, да е под 100 дни

Лидерите на Г-7 са решени да употребяват всичките си запаси, с цел да подсигуряват, че съсипия, породена от пандемия като Covid-19, в никакъв случай няма да се повтори. Във втория ден от срещата си на върха в Корнуол те ще издадат декларация, в която се излагат редица ограничения в тази тенденция.

Една от задачите, които си слагат водачите на Г7 е да се понижи времето, належащо за създаването на ваксини до под 100 дни. Вчера министър председателят на Англия Борис Джонсън, който е хазаин на тридневния конгрес в курорта Карбис Бей, откри срещата с молба за справяне с световното неравноправие. Той акцентира, че е жизненоважно да се поучим от " грешките " на финансовата рецесия от 2008 година.

Лидерите на Г-7 се споразумяха, че финансовите тласъци, в поддръжка на стопанските системи поради пандемията от ковид, би трябвало да продължат. Те са съгласни, че повишаването на инфлацията в доста страни вследствие на пандемията е краткотрайно, само че акцентират нуждата от понижаване на безработицата посредством образования за квалификации и повече поддръжка за младите чиновници.

След вчерашните договаряния, към политиците за вечеря се причисли кралица Елизабет Втора. Денят завърши с банкет в ботаническа градина в графство Корнуол, като хазаин на събитието беше самата кралица. Днес Англия отбелязва рождения ден на монарха. Елизабет е родена на 21 април, само че тържествата са постоянно през юни, когато времето на Острова е по-подходящо.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР