Лидерите на Г-20 искат глобална енергийна сигурност, ефективност и надеждност.

...
Лидерите на Г-20 искат глобална енергийна сигурност, ефективност и надеждност.
Коментари Харесай

Лидерите на Г-20 искат глобална енергийна сигурност, ефективност и надеждност

Лидерите на Г-20 желаят световна енергийна сигурност, успеваемост и надеждност. Акцентите от споразуменията от Осака, Япония, от срещата на върха на най-големите стопански системи, обхващащат голям брой въпроси, в това число световното стопляне, търговията и интернационалните финанси, околната среда и устойчивото развиване, оповестяват АП и ТАСС.

Търговията и световната стопанска система: Лидерите се споразумяха да се оправят с неравенството и да употребяват интелигентни политики за отбрана против закани за световния напредък от напрежението по комерсиалните и геополитическите въпроси. Те дават обещание да основат финансови " буфери ", с цел да подсигуряват, че държавните задължения са управляеми и да подсигуряват, че паричната политика поддържа цените постоянни и стопанските системи нарастват. Лидерите също по този начин обявиха, че ще работят за " свободна, обективна, недискриминационна, транспарантна, предсказуема и постоянна комерсиална и капиталова среда " и " поддържат пазарите ни отворени ".

Глобално стопляне и околна среда: Лидерите разискаха неотложни проблеми със замърсяването, загубата на биоразнообразие и изменението на климата, отбелязвайки нуждата от смяна в мисленето по отношение на финансирането и присъединяване на бизнеса в нововъведенията и вложенията в резистентен напредък. Но тяхната декларация включва признание на решението на Съединени американски щати да се отдръпна от Парижкото съглашение за понижаване на въглеродните излъчвания, което води до световно стопляне, и означи американския прогрес от 2005 до 2017 година за понижаване на такова замърсяване.

Киберскуситет и тероризъм: Г-20 обявиха, че са поели ангажимент да създадат повече, с цел да предотвратят потреблението на интернет за финансиране и улеснение на тероризма и екстремизма. Докато интернет би трябвало да бъде отворен, свободен и сигурен, той също не може да служи като " несъмнено леговище за терористите ", обявиха водачите в настрана изказване. Лидерите също по този начин се съгласиха, че тези старания би трябвало да зачитат правата на индивида и " главните свободи като свободата на изложение и достъпа до информация ".

Устойчиво развиване: Лидерите обявиха, че ще работят, с цел да подсигуряват, че " никой няма да бъде зарязан ", като работят против бедността и влагат в качествена инфраструктура, предизвикват равенството сред половете и обезпечават достъп до опазване на здравето, обучение и образование.

Лидерите на страните от Г-20 подчертаха нуждата от взаимни дейности за разрешаване на казуса с всеобщата миграция, се показва в взаимно официално съобщение, публикувано след двудневната среща в Осака.

" Мащабните придвижвания на бежанци са причина за световно безпокойствие с филантропични, политически, обществени и стопански последствия. Ние подчертаваме значимостта на взаимните дейности за решение на главните аргументи за разселването на хората, както и за облекчаване на възходящите филантропични потребности ", се споделя в официалното съобщение.

Както е посочено в документа, страните от Г-20 се срещнаха със съответните отчети на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), Международната организация за миграция и Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за бежанците. " Ще продължим разговора в разнообразни измерения на тези проблеми в границите на Г-20 ", се споделя в документа.

Лидерите на Г-20 приканиха за гладко енергийно доставяне на всички типове сила по всички направления, с цел да се подсигурява световната енергийна сигурност.

Срещата на върха удостовери правото на всяка страна независимо да дефинира своя път към чиста сила и набор от енергийни източници, които ще употребяват. " Потвърдихме значимостта на обезпечаването на преход към сила от нов вид, учреден на правилата на световната енергийна сигурност, енергийната успеваемост и надеждност, които са ориентирани към превръщането на енергийните ни компании в стопански ефикасни, надеждни, дълготрайни и нискоотпадъчни системи. Признахме, че съществуват разнообразни национални способи за реализиране на тази цел, които включват потреблението на всички вероятни технологии и енергийни източници в националния енергиен баланс на всяка страна ", допълват водачите.

Страните от Г-20 чакат туризмът да продължи да бъде главен фактор за световния стопански напредък в бъдеще.

" Туризмът съставлява забележителен дял от международния Брутният вътрешен продукт. Очаква се този бранш да продължи да бъде значим фактор за световния стопански напредък. Ще работим за увеличение на приноса на туризма за основаването на нови работни места, изключително за дамите и младото потомство ".

Държавите от Г-20 дадоха обещание да работят по " опазването на естествените запаси посредством обмисляне и ръководство на устойчивия туризъм ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР