Лидерите на формациите от управляващата коалиция се събират тази вечер,

...
Лидерите на формациите от управляващата коалиция се събират тази вечер,
Коментари Харесай

Лидерите на управляващата коалиция ще обсъдят мерки за подпомагане на гражданите и бизнеса

Лидерите на обединенията от ръководещата коалиция се събират довечера, с цел да обсъдят ограниченията за преодоляване на растящата инфлация и подкрепяне на жители и бизнес.

Очаква се на срещата да бъде показан разбор от Министерството на финансите за резултата от ограниченията върху държавния бюджет.

Темата за ограниченията, с които кабинетът да излезе, бе обсъждана на два експертни съвета предходната седмица, само че до дефинитивно решение по този начин и не се стигна.

Всяка от обединенията към този момент е показала част от предложенията си.

Вчера от парламентарната група на " Продължаваме промяната " оповестиха пакет от 14 ограничения, на които държат - измежду тях нарастване на пенсиите с " над 20 % " от 1 юли, а от 1 октомври и преизчисление, като трансформират така наречен швейцарско предписание, увеличение на оптималния застрахователен предел на 3400 лв., отпадане на акциза за ток и природен газ, понижаване на Данък добавена стойност за парното и топлата вода, 25 стотинки за 50 л. гориво месечно и данъчни облекчения за работещи родители.

От партията застават и зад концепцията на " Демократична България " за увеличение на прага за регистрация по Данък добавена стойност на 100 хиляди лева.

От Българска социалистическа партия упорстват за увеличение от 1 юли с изключение на на пенсиите, и на минималната работна заплата, която в този момент е 710 лв..

В предаването " Неделя 150 " вицепремиерът Асен Василев пресметна, че предложенията ще костват на бюджета 2 милиарда лева.

От " ИТН " обаче през вчерашния ден се възмутиха, че ограниченията не са комуникирани с тях и те научили от медиите да вземем за пример за обявеното нарастване на пенсиите. Лидерът им Слави Трифонов упрекна сътрудниците си от " Продължаваме промяната ", че вършат каквото си желаят и насочи предизвестие към тях.

Тази вечер се чака обединението въпреки всичко да успее да реализира единодушие. Или най-малко да опита.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР