Лидерите на Европейския съюз ще обсъдят молбата на Украйна за

...
Лидерите на Европейския съюз ще обсъдят молбата на Украйна за
Коментари Харесай

Шарл Мишел: ЕС ще обсъди молбата на Украйна за присъединяването ѝ към блока

Лидерите на Европейския съюз ще обсъдят молбата на Украйна за присъединение към блока през идните дни, написа ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел в „Туитър“.

Според пресслужбата на Кремъл съветският президент Владимир Путин и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел са разговаряли по-рано в понеделник за рецесията в Украйна.

Путин и Мишел са разискали обширно филантропичните аспекти на актуалната обстановка. Кремъл показва, че Путин е подчертал, че съветските военни подхващат всички вероятни ограничения „за да спасят живота на цивилни“, само че е добавил, че главната опасност произтича от „националистически формирования“.

Според Кремъл съветският президент е призовал Европейския съюз да даде действителен принос за „спасяването на животи“ и „да окаже напън върху управляващите в Киев „да съблюдават филантропичното право“, потвърждавайки „добре познатите съветски искания“.

Американският президент Джо Байдън пък ще организира видео телеконферентен диалог с водачите на Франция, Англия и Германия за развиването на обстановката в Украйна, оповестиха от Белия дом.

Разговорът на Джо Байдън с френския президент Еманюел Макрон, немския канцлер Олаф Шолц и премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън се чака да стартира към 17.30 часа българско време.

По същото време би трябвало да се организира и третият кръг на руско-украинските договаряния в Беларус. Според съветската организация „Интерфакс“ новият кръг от мирните договаряния сред Русия и Украйна в Беларус към този момент е почнал. Предишната намира се състоя предишния четвъртък и като че ли не докара до реализиране на обилни резултати.

Междувременно над 900 общности в Украйна са без електричество, достъп до вода и отопление поради офанзиви на съветски сили, съобщи Ройтерс, като се базира на Михайло Подоляк – консултант на украинския президент.

По думите му съветските военни са нанесли вреди или са разрушили изцяло 202 учебни заведения, 34 лечебни заведения и над 1500 жилищни здания. Според министерството на енергетиката над 640 хиляди души в Украйна нямат ток, а 130 хиляди са без газ.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР