Лидерите на Европейския съюз (ЕС) планират да изпратят седем допълнителни

...
Лидерите на Европейския съюз (ЕС) планират да изпратят седем допълнителни
Коментари Харесай

ЕС планира 7 системи Patriot за Украйна

Лидерите на Европейския съюз (ЕС) възнамеряват да изпратят седем спомагателни системи за противовъздушна защита Patriot в Украйна , на страната и градските центрове. Това съобщи в четвъртък немският канцлер Олаф Шолц, представен от " Блумбърг ". 

Той направи изказването след неофициална среща на водачите на Европейски Съюз в Брюксел.

Шолц сподели, че Германия ще изпрати трета система Patriot в Украйна и че други шест ще последват скоро от други страни членки, които той не уточни.

" Надявам се, че всеки ще вземе решение допустимо най-бързо, тъй като времето също е от значително значение ", сподели Шолц.

В допълнение към третата система Patriot, Германия ще достави още системи за противовъздушна защита IRIS-T и Skynex на Киев със съпътстващите муниции.
 Германия търси системи
Германия търси системи " Пейтриът " за Украйна

Това е декларирал украинският външен министър Дмитро Кулеба

Германия се трансформира в най-големия покровител на военните старания на Украйна в Европа и Шолц неведнъж е призовавал сътрудниците си водачи от Европейски Съюз да засилят поддръжката си, изключително на фона на закъсненията в доставките на помощ и оръжия от Съединени американски щати.

защита в Украйна, сподели генералният секретар Йенс Столтенберг в четвъртък, добавяйки, че забавянето на даването на такава помощ вреди на напъните на Киев да устои на офанзивите на Русия. 

" Събрахме данни за другите системи за противовъздушна защита, които имаме в НАТО, и се съсредоточихме върху системите Patriot. И работим със съдружниците, с цел да подсигуряваме, че те преразпределят някои от своите системи в Украйна ", сподели той пред кореспонденти в коридорите на срещата на външните министри на Г-7 в Италия.

" Работим върху опцията за обезпечаване на повече акумулатори Patriot за Украйна. Ние сме в разговор с някои съответни страни ", сподели Столтенберг, наричайки доставката на Patriot " сериозна ", защото това е най-модерната отбранителна система, на която Алиансът може да разчита.

Столтенберг сподели, че други отбранителни системи също могат да бъдат предоставени на Украйна, в това число ракетната система земя-въздух NASALS.

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел по-рано прикани министрите от Г-7 да работят бързо по въздушната защита на Украйна, където енергийната система " ще бъде унищожена " от съветски офанзиви.

" Западните страни, Япония, Канада, Съединени американски щати, Европа, би трябвало да вземат по-бързи решения, с цел да поддържат повече Украйна, тъй като не можем да си позволим успеха на Путин ", сподели Борел.
 Борел: Европейски Съюз би трябвало да изпрати Противовъздушна отбрана системи на Украйна, не може да разчита единствено на Съединени американски щати
Борел: Европейски Съюз би трябвало да изпрати Противовъздушна отбрана системи на Украйна, не може да разчита единствено на Съединени американски щати

Той съжалява, че вътрешната политика в Съединени американски щати забавя по този начин нужния пакет помощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР