Лидерите на ЕС не успяха да постигнат окончателно споразумение по

...
Лидерите на ЕС не успяха да постигнат окончателно споразумение по
Коментари Харесай

Все още няма споразумение за европейски здравен сертификат

Лидерите на Европейски Съюз не съумяха да реализират дефинитивно съглашение по скица за европейски здравен документ, който съгласно страните туристически дестинации е жизненоважен за идния пиков туристически сезон, съобщи ДПА.

Преговарящите от Европейския парламент, Европейската комисия и държавните управления на страните членки ще възобновят полемиките на следващия ден, четвъртък, заяви португалското председателство.

Дигиталният документ би могъл да отвори повече европейски страни за пътувания в границите на общността още в края на юни, макар че пандемията продължава, а терзанията от нови разновидности на ковид остават мощни.

Сертификатът би трябвало да сочи дали даден човек е с негативен тест, дали наскоро се е възстановил от болестта или е имунизиран.

Това може да се окаже основа за анулация на условията за карантина, които сега са в действие за пътуванията сред доста страни в Европейски Съюз. Всяка от 27-те членки обаче би трябвало да реши какви прерогативи ще носи документът на нейна територия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР