Лидерите на 27 европейски федерации по бейзбол и софтбол проведоха

...
Лидерите на 27 европейски федерации по бейзбол и софтбол проведоха
Коментари Харесай

Европа се обедини около олимпийското бъдеще на бейзбола и софтбола

Лидерите на 27 европейски федерации по бейзбол и софтбол организираха първия в историята конгрес на американската игра в страните от Югоизточна Европа. Срещата бе проведена в гръцката столица Атина в навечерието на I конгрес на учредената предходната година обединена континентална организация под шапката на международната конфедерация на двете дисциплини – WBSC-Европа.

И в двете събития България бе показана от президентите на родните федерации по бейзбол (БФБ) и софтбол (БФС) – надлежно Ясен Неделчев и Юрий Алкалай. Като делегати участваха също генералният секретар на БФС Гергана Ханджийска и членът на управническия ръб на БФС Александра Генова. Специален посетител на сбирката бе президентът на WBSC Рикардо Фракари.



" В момента бейзболът и софтболът съставляват най-големият спорт, който търси непрекъснато място в олимпийската стратегия – с към 65 млн. спортисти и 200 млн. почитатели в над 140 страни по света. Тук, в Атина, водачите на бейзбола и софтбола споделят общата визия за развиване, която ще бъде от решаващо значение за нашия взаимен триумф. Планът за деяние в вероятност включва дълготраен олимпийски статут на нашия спорт ", съобщи Фракари по време на форума.

Европейските водачи се сплотиха към главната задача за обезпечаване на олимпийско бъдеще на бейзбола и софтбола. Като първа и най-важна стъпка бе възприета задачата за включване на американските спортове в програмата на игрите в Париж '24.



За това ще работи и WBSC-Европа, която гласоподава своя правилник и публично одобри състава на управлението, определен още преди година. Съпредседатели остават досегашните президенти на европейската конфедерация по бейзбол (СЕВ) Дидие Семине и на европейската федерация по софтбол (ESF) Габриел Вааге.

Своето място в общия ръб резервира и Юрий Алкалай като дълготраен вицепрезидент на ESF. Избори за нов директорски съвет ще бъдат извършени по време на II конгрес на WBSC-Европа през 2021 година

Historic merger of CEB and ESF into WBSC Europe. Great step towards a bright future for our baseball/softball family in the old continent. @WBSCEurope @BaseballEurope @ESFsoftball pic.twitter.com/YGYq2Jfzsg
— Riccardo Fraccari (@WBSCPresident) February 2, 2019
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР