Лидери от балтийските държави призоваха колегите си от ЕС да

...
Лидери от балтийските държави призоваха колегите си от ЕС да
Коментари Харесай

Балтийските страни настояват пред ЕС за военен трибунал срещу висшето ръководство на Русия

Лидери от балтийските страни приканиха сътрудниците си от Европейски Съюз да оказват помощ за основаването на специфичен арбитражен съд, който да проверява висшето управление на Русия за незаконната експанзия против Украйна.

Международният углавен съд в този момент проверява евентуални военни закононарушения, осъществени от съветските сили в Украйна, написа The Baltic Times.

„ Определено би трябвало да обсъдим правния отговор на осъществените закононарушения на експанзия и по какъв начин да създадем обособен арбитражен съд, който да ги преследва “, акцентира естонският министър председател Кая Калас на среща на водачите на Европейски Съюз в Брюксел. Премиерът на Латвия Крисиянис Каринс поддържа концепцията като съобщи, Блокът би трябвало „ да стартира да работи за арбитражен съд, който да търси правна отговорност от Русия за осъществените зверства в Украйна през днешния ден ".

Чешката република, която сега е ротационен ръководител на Блока, също поддържа настояването за специфичен арбитражен съд.

Еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс е по-предпазлив и в отговор на апела той акцентира, че е належащо „ първо да се употребяват оптимално всички съществуващи принадлежности “, акцентирайки следствията на МНС и работата, осъществена от прокурора на Украйна.

Правната идея за закононарушението експанзия води началото си от Нюрнбергските процеси, които преследваха нацисткото управление след Втората международна война.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР