Лидерът в руската Премиер лига Локомотив (Москва) не се възползва

...
Лидерът в руската Премиер лига Локомотив (Москва) не се възползва
Коментари Харесай

Локо пропусна първия мачбол, интригата за титлата е жива

Лидерът в съветската Премиер лига Локомотив (Москва) не се възползва от шанса си да стане първенец предварително. Тимът на Юрий Сьомин загуби с 0:2 гостуването си на Краснодар и към този момент има единствено 4 точки задатък пред настоящия отличник Спартак (Москва). Фьодор Смолов вкара и двата гола за Краснодар, който е 5-и в класирането, само че с еднакъв брой точки със Зенит и единствено на две след ЦСКА (Москва).

Смолов откри резултата от дузпа в 67-ата минута, а секунди по-късно наказа неразбирателство в отбраната на гостите и повиши на 2:0. Локомотив игра доста едва и почитателите с право се тревожат, че дълго чаканата купа може да се изплъзне. " Жeлезничарите " завоюваха единствено точка в последните си 3 мача, а също така имат най-тежка стратегия в оставащите два кръга.
Видимо, «Локо», не сегодня... pic.twitter.com/solak3y6aO
— Павел Гуревич (@pavelgurevich13) 30 април 2018 година Фенове на столичния отбор се бяха събрали пред голяма видеостена в Москва в очакване любимците им да си подсигуряват златните медали, само че останаха разочаровани.

Локомотив играеше за купата, само че Краснодар също нямаше право на неточност. Всеки резултат, друг от победа, щеше да постави завършек на упоритостите на " биковете " да се преборят за присъединяване в Шампионската лига. През есента Локо се наложи над южняците с 2:0 и през днешния ден Краснодар се надяваше да вземе реванш.

Олег Шатов и Торнике Окриашвили отсъстваха поради травми за домакините. 34-годишният краткотраен треньор Мурад Мусаев обаче имаше разполагаем звездата Фьодор Смолов, който изтърпя наказване. Вандерсон и Виктор Клаесон нападнаха по фланговете за " жителите ", а тримата в средата на терена бяха Сергей Петров, Маурисио Перейра и Юрий Газинский.

За Локомотив изненадващо на върха на офанзивата стартира Ари, който играе в отбора чартърен точно от Краснодар. Джеферсън Фарфан и братята Миранчук помагаха на бразилеца, а в центъра на отбраната Соломон Кверквелия размени контуения капитан Ведран Чорлука.

Подканяни от почитателите по трибуните, домакините стартираха доста нападателно и в първите минути напълно преобладаваха. Крайните бранители на Краснодар не пропускаха да се включват в офанзивите и това също създаваше проблеми на " железничарите ", които действаха в присъщия си отбранителен жанр.

Първият сериозен удар към една от вратите насочи Смолов, само че топката излезе в навън. В 18-ата минута доста подъл изстрел насочи Перейра и гостите извадиха шанс, че той мина на сантиметри от задачата. Локо опита няколко контри, само че без да стигне до голово състояние.

До почивката постоянно се случваше домакините даотнемат топката в средата на терена и даже да имат числено преимущество, само че по-късно да сгрешат при последния пас. Най-чистото състояние през първите 45 минути се откри пред Фьодор Смолов, който получи положително подаване от Вандерсон, само че стреля прекомерно едва.

Второто полувреме стартира идентично. Краснодар атакуваше, само че не намираше метод да изведе човек на чиста позиция. А в това време, контрите на Локомотив ставаха все по-опасни. В 59-ата минута Антон Миранчук се освободи към границата на наказателното поле и стреля технично, а топката се отби от напречната греда.

В 66-ата минута Сергей Петров се отскубна от Алексей Миранчук и той го дръпна в пеналта. Реферът Михаил Вилков уточни бялата точка, а пред Смолов се откри късмет да прекъсне головата си суша от два месеца. Руският национал сподели здрави нерви и заби топката под сглобката - 1:0.

Веднага след центъра " биковете " откраднаха топката и след неточност на Неманя Пейчинович, Смолов излезе очи в очи с Гилерме. Вратарят отрази първия удар, само че при добавката Смолов опъна мрежата от дребен ъгъл и вкара 14-ия си гол през сезона, с който настигна лидера в листата на стрелците Куинси Промес.

Сьомин потърси смяна с стартирането на Мануел Фернандеш вместо Дмитрий Тарасов, само че неговият тим тотално рухна и в оставащите минути беше цяло знамение, че избегна още по-тежко проваляне. Смолов можеше да направи хеттрик, само че прехвърлящият му удар излезе в навън.

Още в идващия кръг Локо приема в Зенит в дуел, който ще е съдбоносен и за двата отбора. Питерци са длъжни да победят, в противоположен случай сигурно няма да финишират в топ 3 и ще пропуснат Шампионската лига. Сезонът за " железничарите " ще приключи с посещение на Арсенал (Тула), който има навика да препъва любимците.

На Краснодар предстоят посещение на изпадналия СКА-Хабаровск и домакинство на Рубин. Ако вземат 6 точки от тези мачове, " биковете " могат да разчитат на неточности на директните си съперници, с цел да попаднат в челната тройка.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА КРАСНОДАР
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛОКОМОТИВ Премиер Лига 28 кръг, понеделник 30 април  Краснодар 2:0краен резулат  Локомотив (Москва)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР