Лидерът в испанската Ла Лига води като домакин на с

...
Лидерът в испанската Ла Лига води като домакин на с
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Реал Мадрид - Валенсия 3:0, шедьовър на Винисиус

Лидерът в испанската Ла Лига води като хазаин на с 3:0 в дуел от 20-тия кръг на шампионата. Карим Бензема от дузпа в 43-ата минута изведе момчетата на Карло Анчелоти напред в резултата. Французинът вкара своя гол номер 300 за " кралския клуб ", като има 19 гола в 26 мача против " прилепите ".
В 53-ата минута многоходова акция на Реал приключи с двойно подаване сред Винисиус и Бензема и бразилецът не остави шансове на защитата на гостите за 2:0. Само 7 минути по-късно Бензема изведе Асенсио, Силесен избави удара му, само че топката попадна във Винисиус, който с втория си гол в мача направи 3:0.
Преди срещата Реал е на първото място в Ла Лига с актив от 49 точки. Валенсия е осми с 28. Следващият противник на " белите " е Елче, до момента в който за Валенсия следва мач със Севиля.
Двубоят стартира в 22:00 ч. и ще може да го следите .




ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
В 4-ата минута Валенсия стигна до корнер. Елдер Коща извърши късо подаване, само че безрезултатно. Кристино Пичини центира минута по-късно и Лукас Васкес овладя топката без проблеми. В 6-ата минута Модрич центрира от фал към Винисиус. Бранителите на гостите не оставиха на бразилеца да стреля.
В 11-ата минута Модрич игра с ръка. Елдер Коща центрира и топката излезе в нов корнер. Гедеш центрира от ъгловия удар и отбраната на Реал почисти. В 13-ата минута Реал опита многоходова акция. Модрич подаде на Винисиус и Алдерете почисти.

Гонсало Гедеш се опита да изненада Куртоа в 16-ата минута с удар от придвижване. Белгиецът улови топката. В 20-ата минута Винисиус стреля с глава и беше много покрай гола. Останаха подозрения за игра с ръка, само че такава нямаше.
Реал Мадрид опитваше да играе комбинативен футбол, като с бързи пасове да обърка противниковата защита. В 25-ата минута Кроос центрира в наказателното поле без триумф. В 30-ата минута Модрич изведе Марко Асенесио, който стреля и Силесен избави. След това Васкес прати топката на главата на Каземиро. Бразилецът стреля доста неопределено.
В 39-ата минута Менди проби отляво и подаде на Кроос. Германецът обаче пропусна топката. Две минути по-късно Бензема комбинира с Винисиус. Той върна към Модрич и хърватинът стреля отдалеко и разтресе гредата.

43` - 1:0! В 42-ата минута Каземиро проби през центъра и беше фаулиран в наказателното поле. Дузпа за Реал Мадрид! Карим Бензема застана зад бялата точка и изведе домакините напред! Това беше гол номер 300 за Карим с екипа на Реал.


ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Реал Мадрид продължи да залага на контрола на топката при започване на втората част. Валенсия опита контрапреса, вследствие на което нищо забавно не се случи в първите няколко минути на второто полувреме.
53` - 2:0! Васкес влезе в центъра, топката мина през Кроос и след двойно подаване с Карим Бензема отбраната на Валенсия нямаше никакъв късмет!

Content made on

Две минути по-късно последва сходна офанзива, която обаче беше разгадана от Валенсия. В 57-ата минута Макси Гомес центрира от фал. Бензема почисти топката в сигурност.

60` - 3:0! Отново Карим Бензема се изяви като плеймейкър, откакто изведе Марко Асенсио на стрелкова позиция. Силесен избави, само че топката попадна във Винисиус, който я прати в празната врата!
В 63-ата минута Даниел Вас насочи отдалечен удар, като Тибо Куртоа мазета с върха на пръстите си тежкия изстрел. След осъществяването на корнера датчанинът повтори упражнението, само че още веднъж Куртоа беше на място.
СЪСТАВИ
Реал Мадрид: Куртоа, Милитао, Алаба, Менди, Васкес, Кроос, Модрич, Каземиро, Асенсио, Винисиус, Бензема
Валенсия: Силесен, Муса, Уго, Гедеш, Макси Гомес, Диакаби, Гая, Алдерете, Вас, Пичини, Коща
ПРЕДИ МАЧА
Епидемията от ковид в Реал Мадрид отмина и единствено Лука Йович остана под карантина. Контузиите обаче не престават да преследват десния бек Даниел Карвахал и крилото Гарет Бейл, които остават отвън групата. Мариано Диас е с мускулна контузия и също е навън.
Мениджърът на Валенсия Хосе Бордалас няма да може да разчита на Карлос Солер, Габриел Паулиста, Тони Лато, Уго Дуро и Димитри Фолкиер. Ако Реал Мадрид вкара, то попадението ще е под номер 200 в домашен мачове против този противник.
След последния кръг в Ла Лига задатъкът на Реал Мадрид пред втория Севиля остана единствено пет точки. " Белите " обаче имат и мач повече. Валенсия е на 9-то място с актив от 28 точки преди дуела.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР