Лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви, че има свой проект

...
Лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви, че има свой проект
Коментари Харесай

Марешки имал проект за нова Конституция, но няма да го покаже, за да не му го откраднат

Лидерът на "Воля " Веселин Марешки съобщи, че има собствен план за нова Конституция, който е писан от юристи, на които той е платил. Зам.-председателят на Народното събрание обаче изясни, че няма да го покаже, тъй като другите партии ще откраднат концепциите за промени.

В студиото на бТВ Марешки насочи лични нападки към ръководителя на катедрата по Конституционноправни науки в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски " и някогашен парламентарен арбитър Пламен Киров. Те бяха по отношение на изявление на Киров пред същата телевизия, обещано предходната седмица, в което юристът разяснява "ниското равнище на юридическа мисъл " в настоящето Народно заседание.

Марешки отхвърли, че е обиден от тезата на проф. Киров, че при Народно заседание със 120 депутати ще се промени политическото посланичество и дребните партии, каквато е и "Воля ", няма да влязат в Народното събрание. "Аз не съм правист, само че очевидно имам повече разум " (от професор Пламен Киров) ", разяснява зам.-председателят на Народното събрание.

"Явно всичко е било кьорфишек ". Така пък той разяснява тематиката за отхвърления план за нова Конституция.

Марешки оправда държанието на "Воля ", което първо поддържа внасянето на плана за нов главен закон на ГЕРБ, а след това не гласоподава за разглеждането му, като съобщи, че от неговата партия по принцип са срещу Велико Народно заседание и по тази причина са дали своят вот "въздържал се ".

"Няма никакъв проблем ГЕРБ и през днешния ден да падне от власт. Тупат топката некадърниците, които не могат да ги смъкват ", това разяснява зам.-председателят на Народното събрание.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР