Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов е осъден да плати 5000

...
Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов е осъден да плати 5000
Коментари Харесай

Костадин Костадинов осъден на 5000 лв. глоба за клевета срещу репортер


Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов е наказан да заплати 5000 лева обезщетение на репортера на Нова ТВ Васил Иванов. Решението е на Софийския градски съд, заяви малкия екран.

Глобата е поради пост на Костадинов, оповестен във фейсбук през май 2020 година, който съдържа обидни и оскърбителен изказвания за журналиста. Костадинов твърди, че Иванов е инсталирал „ поръчков материал “ и „ прави това, което му кажат. Зависим от системата и от тези, които му заплащат да прави нереалистични и подвеждащи материали “.

В исковата си молба Иванов споделя, че от 6 до 13 май 2020 година, откакто е излъчено негово изявление с Костадинов, е бил обект на клеветническа акция от страна на „ Възраждане “ и водача ѝ. Това уязвило достойнството, достолепието и положителното му име, с които се употребява измежду околните си, сътрудниците и в обществото.

Две години продължи делото, по което от месец май има правосъдно решение на Софийски градски съд. Бяха направени експертизи на оповестеното от Костадинов и действителните ми думи “, цитира сътрудника си Нова ТВ.
„ Експертизите потвърждават, че пуснатият от Костадинов запис с гласа ми е манипулиран и не отговоря на действително казаното от мен “, добави Иванов.

Костадинов взема Иванов на мушка, откакто той разкрива лъжата, че „ Възраждане “ не са имали законова опция да се откажат от партийната си дотация, което беше тяхно предизборно заричане. В репортажите си Васил Иванов се занимаваше и с придобиването от Костадинов на вкусен парцел покрай Варненското езеро за 200 000 лева За партийната дотация имаше и прокурорско следствие, което обаче беше прекъснато през 2021 година с претекст, че закононарушение няма.

Междувременно проверяващият уебсайт откри, че Костадинов е придобил имот с площ 1089 кв.м. и единствено за 4500 лева. или 2,11 евро/кв.м. Парцелът е в съседство на къщата на водача на „ Възраждане “, която Васил Иванов снима и разказа в репортажа си.

Сделката е станала в края на декември 2022 година и е на името на майка му. Цената е извънредно занижена за подобен вид парцел в регулация, във вилна зона и с прелестна гледка към Варненското езеро. Подобни имоти в региона са оповестени сега за продажба на цени сред 10 – 20 евро/кв.м., пресметна bird.bg.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР