Лидерът на терористичната мрежа Ал Каида Айман аз Зауахири се

...
Лидерът на терористичната мрежа Ал Каида Айман аз Зауахири се
Коментари Харесай

Лидерът на Ал Каида се появи в ново видео

Лидерът на терористичната мрежа Ал Каида Айман аз Зауахири се появи във видео, в което възхвалява индийска мюсюлманка , възпротивила се през февруари против възбрана за носене на хиджаб.

Записът е първото доказателство от години, че Зауахири към момента е жив , съобщи Асошиейтед прес.

Видеото беше оповестено във вторник и преведено от организацията SITE, занимаваща се с следене на онлайн активността на екстремистки групи. На записа Зауахири хвали Мускан Хан, възпротивила се против възбрана за носене на хиджаб в учебните заведения в индийския щат Карнатака.

От видеото не може да се разбере точното местонахождение на водача на Ал Каида, за който от над две години се популяризират клюки, че е мъртъв .

От предходни видеоматериали с него не ставаше ясно по кое време са били направени, а това подхранваше спекулации, че здравето му се е влошило и даже, че той е мъртъв.

Новото видео поражда паника за вероятно наличие на Ал Каида в Афганистан и акцентира опасенията по отношение на уговорката на ръководещите талибани да се борят против терористичните организации и да не им дават място в страната, показва АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР