Лидерът на социалистите Корнелия Нинова отрече да са били договорени

...
Лидерът на социалистите Корнелия Нинова отрече да са били договорени
Коментари Харесай

Нинова: Борисов лъже, че сме договорили министрите с първия мандат

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова отхвърли да са били контрактувани министрите с първия мандат. Попитана дали е имало реализирана договореност за постове в Министерски съвет, отговори с „ не, неистина е “. " Господин Борисов, знам, че сте измамник, най-малко от седем години го знам, само че че сте толкоз огромен не съм вярвала ", разяснява тя пред публицисти в Народното събрание.

„ Аз ги слушах сътрудниците от другите партии, просто не желаех да се карам в допълнение с тях, тъй като до през вчерашния ден се наричахме сътрудници и, в случай че госпожа Нинова не се беше дръпнала, щеше да има държавно управление с първия мандат. Примерно Гроздан Караджов щеше да е министър на превоза . Бяха контрактувани даже министрите, да не си разтварям повече устата “, сподели по-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че внезапно като не се е получило, с втория мандат има постоянно определено държавно управление.

Нинова посочи, че когато са водели диалози за държавно управление, въобще не е ставало дума за Гешев.

Тя разяснява, че Христо Иванов се е върнал в политиката, „ акостирайки с една лодка на Росенец да се бие там с НСО пред дома на Доган “. Вчера и през днешния ден се прегръща с Делян Пеевски за конституционна промяна, добави Нинова. Тя означи, че „ Продължаваме промяната “ – основани, с цел да се борят с модела ГЕРБ, в този момент си пазят тил в тил Кирил Петков и Бойко Борисов имунитетите.

Попитана дали ще даде най-малко 100 дни толеранс на новото държавно управление Нинова отговори с „ не “ . По думите й България няма 100 дни да чака. Толкова рецесии са се натрупали, не може другата седмица да внесат бюджет, в който замразяват приходите на хората, замразяват обществените заплащания при този растеж на цените и при тази инфлация, и ние да чакаме да изтече стотния ден, с цел да им кажем, че по този начин няма да стане, добави Нинова.  

На въпрос за имунитета на Кирил Петков, тя сподели: „ Да си дадат имунитета, нали са мъжкари “. Ако изказванията им, че са почтени са правилни, да ги дадат, прокуратурата не издава присъди. Има съд най-после, той ще каже дали са почтени или не, уточни Нинова. То е явно, че се крият зад тези имунитети. Аз бих предложила на Христо Иванов, тъй като чух, че ще ни предложения на някакви диалози за Конституция, в тези промени да махнем депутатския имунитет, сподели още тя. По думите й, в случай че бъде импортиран в зала, ще гласоподава „ за “ да се отнеме, не тъй като е Кирил Петков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР