Лидерът на Северна Корея Ким_Чен-ун обеща на президента на Южна

...
Лидерът на Северна Корея Ким_Чен-ун обеща на президента на Южна
Коментари Харесай

Ким Чен-ун: Няма да ви будя с ракети сутрин

Лидерът на Северна Корея Ким_Чен-ун даде обещание на президента на Южна Корея Мун Дже-ин, че не счита да тормози страната му с ракетни проби, заяви Йонхап.

През последната година Пхенян организира към 20 тествания с балистични ракети. Повечето от тях се организираха в ранните часове на деня.

През тази седмица дипломати от Южна Корея имаха диалози с Ким Чен-ун. На тях той е заречен, че „ няма да буди Сеул с ранни ракетни тествания “.

„ Днес взех решение, че сънят на вашия президент не трябва да бъде преустановяван с ранни позвънявания. “ Това е завил Ким Чен-ун, съгласно думите на дипломати.

В момента Северна Корея показва поврат в позицията си и предпочитание за договаряния. Ким Чен-ун разгласи, че е подготвен да организира среща с Мун Дже-ин и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Самият Ким е декларирал, че е подготвена да организира и телефонни диалози с двамата президенти. Той съобщи, че желае дипломатите да проведат договарянията безпрепятствено. Самият Тръмп към този момент съобщи, че ще беседва с водача. Очаква се това да стане напролет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР