Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е получил от военното

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е получил от военното
Коментари Харесай

Ким Чен-ун нареди армията да е готова за удар по Гуам

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е получил от военното си командване отчет с подготвен проект за изстрелването на ракети към о-в Гуам, който е американска територия, съобщи организация Ройтерс (Reuters), базирайки се на информация от държавната осведомителна организация на КНДР.

В информацията се споделя и, че водачът на изолираната азиатска страна

ще изчака и ще следи дейностите на Съединени американски щати преди да вземе решение

да открие огън по о-в Гуам. Но организация КТЦА акцентира, че водачът на Северна Корея наредил на армията да бъде в непрекъсната подготвеност за пукотевица, в случай че той вземе такова решение

Руската Противовъздушна отбрана в нараснала бойна подготвеност поради КНДР

Тръмп: Май не съм задоволително корав с Пхенян

Тръмп даде обещание "огън и гняв " на КНДР, Пхенян се прицели във военна база на Съединени американски щати

Ким Чен-ун, който инспектира командването на армията си в понеделник, дълго време е разглеждал проекта за удар по американската територия и го е разискал с офицерите си. „ Той сподели, че в случай че янките продължат да извършват извънредно рисковите си безразсъдни дейности на Корейския полуостров и в покрайнините му, тествайки самоизолирането на КНДР, Ким Чен-ун ще вземе значимо решение “, осведоми още организацията.

„ Съединените щати, които първи разположиха покрай нас огромно количество стратегически нуклеарни сили, първи би трябвало да вземат вярното решение и да покажат с дейности дали желаят да се понижи напрежението на Корейския полуостров и да се предотврати рисков боен конфликт “, показва КЦТА.

North Korea state media releases images of Kim Jong Un being briefed about plans on Guam -- note the NKorea->Japan->Guam line on the map. pic.twitter.com/lcWjefdJ3c
— Micah Grimes (@MicahGrimes) August 14, 2017
Американският министър на защитата Джим Матис сподели, че

в случай че Северна Корея изстреля ракета против Съединените щати, може да настъпи ескалация към война.

„ Ако те стрелят против Съединените щати, доста бързо може да настъпи ескалация към война “, сподели Матис пред публицисти. Съединените щати ще са наясно за секунди каква е траекторията на възможна изстреляна към Гуам севернокорейска ракета и „ ние ще я унищожим “, добави той.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации наложи нови строги наказания на Северна Корея

Линдзи Греъм: Да се унищожи самата Северна Корея

Японският министър председател Шиндзо Абе беседва по телефона с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и съобщи, че приоритет номер едно на двамата във връзка с Северна Корея е да не позволен нейният режим да изстреля ракети. Абе изрази удовлетворение от обещанието на Тръмп, че Съединените щати дружно със съдружниците им в региона ще отблъсват заканите от Северна Корея.

Guam and Japan are preparing for possible North Korea missile launch. How a missile strike could be stopped: https://t.co/WFZ6Y6Bz0t pic.twitter.com/QEvFZWRQCD
— CNN (@CNN) August 13, 2017
В Сеул

президентът на Южна Корея Мун Дже-ин сподели, че севернокорейската нуклеарна рецесия би трябвало непременно да бъде уредена с мирни средства

и че Съединени американски щати не трябва да подхващат никакви военни ходове без единодушието на Южна Корея. Президентът сподели, че държавното управление на Южна Корея ще направи всичко допустимо, с цел да предотврати нова война на Корейския полуостров. „ Кризата със севернокорейската нуклеарна стратегия би трябвало непременно да бъде уредена с мирни средства. Правителствата на Южна Корея и на Съединени американски щати не са на разнообразни позиции по този въпрос “, добави Мун Дже-ин.

В Северна Корея изпробваха сирените си за предизвестие на популацията, с цел да са приказва за възможна контраофанзива на Съединени американски щати, в случай че КНДР удари Гуам:

#breaking news: #NorthKorea sirens r on to protect citizens from any counter-attack from #US as North Korea plans to attack #Guam at anytime pic.twitter.com/dRrBgOPHFu
— mexmaa (@hani_op0) August 14, 2017
Миналата седмица Северна Корея съобщи, че има проект да изстреля четири ракети в морето край Гуам, където са основани американски бомбардировачи. В същото време президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде обещание да засипе КНДР с „ огън и гняв “, в случай че Ким Чен-ун заплаши Америка.

Напрежението сред двете страни ескалира през последния месец, откакто през юли Северна Корея организира тествания на две междуконтинентални балистични ракети. Освен това Организация на обединените нации утвърди спомагателни стопански наказания против Пхенян в отговор на програмата за нуклеарни оръжия на режима на диктатора Ким Чен-ун.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР