Лидерът на Републиканци за България и отявлен американофил Цветан Цветанов

...
Лидерът на Републиканци за България и отявлен американофил Цветан Цветанов
Коментари Харесай

Цветанов призна: Аз спирах руските интереси в правителствата на ГЕРБ

Лидерът на " Републиканци за България " и неприкрит американофил Цветан Цветанов разгласи сензационно, че точно той е държал съветските ползи встрани от двата първи кабинета на Бойко Борисов, до момента в който бе зам.-председател на ГЕРБ и вицепремиер, а след това началник на парламентарната група. След като се е махнал (в края на май 2019 г.- б.р.) от управителните постове и е почнал да се дистанцира от Борисов, тогавашният министър председател (вече в третия си мандат отпред на " Дондуков " 1) е почнал да транслира кремълските ползи. А директно за това трябвало да дават отговор енергийната министърка по това време Теменужка Петкова и министъра по еврофондовете Томислав Дончев.

" Първите два мандата усъвършенстваха средата на живот в страната. А в третия мандат има коренна смяна. В първия мандат на ГЕРБ спряхме АЕЦ " Белене ", а в третия се построи " Турски поток ".

Срещите с хора от забранителния лист, прокарването на " Турски поток " - хората, които би трябвало да дават отговор са Бойко Борисов, Томислав Дончев и Теменужка Петкова. Те водеха тази преписка, тя не беше известна нито за Народното събрание, нито за институциите, може би.

Тези задължения бяха поети с Пътната карата, която и към сегашния миг още я няма ", сподели Цветан Цветанов пред БНР през днешния ден.

И добави, че съветвал някогашните си съпартийци да си признаели точно тези неточности от последното ръководство.

Иначе Цветанов разяснява, че би трябвало да се изчака да излязат " способените органи публично " със умозаключение за достоверността на фотосите от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов:

" Дотогава всички тълкования в общественото пространство ще се употребяват за политически цели - и в едната, и в другата посока ".

Като някогашен министър на вътрешните работи Цветанов разяснява Доклада на Европейската комисия по хоризонталния механизъм за върховенството на закона и съобщи, че няма никаква промяна в Министерство на вътрешните работи: " Дори и пътната сигурност към този момент стана сериозен проблем и все по-голям проблем в ръководствата, които имаме през последните 5-6 години... Мерките, които се започнаха, бяха несъответстващи.

След случая с злополуката край Своге беше основана Агенция по пътна сигурност. Нейният бюджет се усилва всяка година - за 2022 година бюджетът ѝ е 4,2 милиона лв., 2021г. е бил 3 млн. лв., а 2020 и 2019 е бил по 2,5 млн. лв.. В същото време тежките пътни произшествия не понижават ", добави още тогавашният втори в ГЕРБ.
ТЕМА преди 4 часа 1976 преди 4 часа 773 преди 5 часа 1331
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР