Лидерът на по-малкия партньор в управляващата коалиция в Гърция заяви

...
Лидерът на по-малкия партньор в управляващата коалиция в Гърция заяви
Коментари Харесай

Коалиционният партньор в Гърция ще е против споразумението с Македония при евентуален вот в парламента

Лидерът на по-малкия сътрудник в ръководещата коалиция в Гърция съобщи през днешния ден, че няма да поддържа държавното управление, в случай че съглашението за името на Република Македония стигне в Народното събрание за гласоподаване, съобщи Ройтерс.

" Ако това съглашение стигне до етапа на гласоподаване в гръцкия парламент, ние нямаме даден ни от народа мандат да останем в съдружното държавно управление ", съобщи министърът на защитата и водач на партия Независими гърци Панос Каменос, предава Българска телеграфна агенция.

Той обаче означи, че не вижда това като евентуален излаз.

" Първото ми предложение към премиера ще бъде народът да вземе решение на референдум, второто - за отсрочване на полемиката до края на нашия четиригодишен мандат, а третото - да отидем на избори ", уточни още Каменос, представен от в. " Катимерини ".

Изданието отбелязва, че думите на министъра на защитата внушават, че раздор в обединението, която има малко болшинство в Народното събрание, може да докара до предварителни избори.

Редовните парламентарни избори би трябвало да се състоят през есента на 2019 година и министър председателят Алексис Ципрас съобщи, че не чака това да стане по-рано, показва Ройтерс. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР