Лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обяви след първата

...
Лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обяви след първата
Коментари Харесай

След срещата на "Дондуков" 2: Какво се разбраха ГЕРБ и президента

Лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова разгласи след първата консултация при президента Румен Радев, че вратите за договаряния за сформиране на държавно управление са необятно отворени, тъй като президентът към момента не е оповестил по кое време ще връчи мандата.

" Има още време, чакаме останалите парламентарни групи да помислят още веднъж за опциите ", настоя тя, само че уточни, че в случай че не реализиран единодушие за целите на ръководство, то от ГЕРб-СДС са подготвени с специалисти, които да посочат за състав на държавно управление.

" Очевидно е, че без първата политическа мощ доста мъчно ще се образува кабинет. Очевидно е, че даже използването на Контактната група (с Росен Плевнелиев и Соломон Паси - бел. ред.) не срещна нито схващане, нито държавническо схващане и те (партиите отказали да вземат участие - бел. ред.) считат, че по-голям късмет има друга политическа мощ. В този смисъл, всичко, което декларирахме - като вероятни цели, като търсене на болшинство по избрани тематики, към момента стои на масата.

Призоваваме останалите ПГ да помислят... Ако не получим какъвто и да е знак, че ще се търси решение на рецесиите с отговорност, то ние за следващ път ще демонстриране освен самочувствие, само че имаме специалисти, които може да предложим за кабинет ", сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Припомняме ви, че по време на консултациите на " Дондуков " 2 Румен Радев изиска да разбере по какъв начин вървят договарянията за сформиране на кабинет, какви са антикризисните ограничения, предлагани от ГЕРБ-СДС.

Настоя да научи и за плана им за решение за даване на въоръжение и военна техника за Украйна, като по тази тематика президентът влезе в спор с депутата Даниел Митов.

Държавният глава предизвести, че неговата цел като висш главнокомандващ на армията е да не допусне загуба на качества.

Радев посъветва ГЕРБ да се осведомят какво вършат другите страни в процеса по рационализация и в Народното събрание да бъдат изслушани ръководителите на специфичните служби.

Президентът оспори тезата на Митов, че България е слаб член на НАТО и че дава разнопосочни сигнали към съдружниците ни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР