Лидерът на пазара на електромобили Tesla е направил рекорден брой

...
Лидерът на пазара на електромобили Tesla е направил рекорден брой
Коментари Харесай

Tesla надскочи прогнозите на анализаторите с рекордни доставки

Лидерът на пазара на електрически автомобили Tesla е направил рекорден брой доставки през второто тримесечие, надминавайки пазарните оценки. Това се дължи главно на намаляването на цените и федералните заеми в Съединени американски щати, които са помогнали за образуването на по-достъпни цени на електрическите транспортни средства.

Ръководената от Илон Мъск компания е доставила 466 140 електрическия автомобил за интервала от април до юни, което е с 10% повече от предходното тримесечие и с 83% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Девет анализатори, интервюирани от Refinitiv, оповестява Reuters, приблизително са очаквали Tesla да достави 445 000 автомобила, като най-ниската оценка е 439 875, а най-високата - 450 000.

Tesla също по този начин е произвела 13 560 електрическия автомобил повече, в сравнение с е доставил през второто тримесечие, макар че този индикатор е намалял от 17 933 през първото тримесечие.

" Намаляването на цените беше интелигентен покер ход за Tesla и дава огромни дивиденти, изключително за китайския пазар ", споделя Дан Айвс, анализатор в Wedbush Securities.

Очаква се Tesla да реализира рекордни продажби в Китай, втория по величина пазар след Северна Америка, макар мощната конкуренция от страна на пазарния водач там BYD.

" Смятаме, че маржовете ще се намалят през идващите няколко тримесечия ", прибавя Айвс.

Tesla стартира да понижава цените в Китай от края на предходната година, което докара до понижаване на маржовете през първото тримесечие. Илон Мъск задълбочи ценовата война, заявявайки, че компаията ще даде приоритет на растежа на продажбите пред облагата в изискванията на слаба стопанска система и възходяща конкуренция.

Оттогава той усилва отстъпките за всички свои модели, като се счита, че това цели и понижаване на складовите наличия. Това оказа помощ на Tesla също по този начин да направи всички модификации на своя Model 3 подобаващи за цялостния федерален заем от 7500 $, въведен в Съединени американски щати.

Компанията е доставила 446 915 Model 3 и Model Y, както и 19 225 премиум автомобила Model S и Model X.

Междувременно пионерът в региона на електрическите транспортни средства отбелязва редица победи и в региона на бързото зареждане на електрически транспортни средства, откакто компании като Ford Motor и General Motors, както и производители на съоръжение за бързо зареждане, се съгласиха да одобряват северноамериканския стандарт за зареждане (NACS) на компанията, показва в умозаключение Reuters.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР