Лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев предаде поста

...
Лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев предаде поста
Коментари Харесай

ПЕС има нов лидер, Сергей Станишев предаде щафетата след 11 ...

Лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев съобщи поста си след 11 години отпред.

Предизвестено някогашният министър председател на Швеция Стефан Льовен беше определен за ръководител на ПЕС. Сергей Станишев беше изпратен от социалистите с овации и ставане на крайници. В своето слово Станишев посочи, че сега Европа чака обществени решения и за идната година е нужен пакет от ограничения както за хората, по този начин и за производствата. Новият ръководител на ПЕС сложи акцент върху солидарността.

Социалистите одобриха и резолюция, с която споделят, че е нужен закон за бедността и че не би трябвало най-бедните да заплащат следствията от войната. Обявиха се и за България в Шенген.

В прочувствена тирада Станишев регистрира, че оставя партията на европейските социалисти по-голяма, по-единна и подготвена да поеме кормилото на Европа.

" Никога не съм си и мечтал, че някой ден ще стана водач на цялото европейско социалдемократическо семейство. Още си припомням 2011 година, когато стоях пред вас за пръв път в качеството си на президент на ПЕС и си припомням вълнението и мога да ви кажа - още е тук. Още усещам по какъв начин сърцето ми бие мощно. И постоянно одобрявах тази работа като привилегия, чест и отговорност. И както знаете сърцето бие постоянно отляво ", съобщи Сергей Станишев, президент на ПЕС.
Наследникът на Станишев - Стефан Льовен, направи персонална изповед. Израснал в сиропиталище и по-късно осиновен, той посочи какъв брой е значима солидарността за обществото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР