Лидерът на партията Бойко Борисов настоя за “коалиция като хоратаДенков,

...
Лидерът на партията Бойко Борисов настоя за “коалиция като хоратаДенков,
Коментари Харесай

ГЕРБ решава за съдбата на сглобката

Лидерът на партията Бойко Борисов настоя за “коалиция като хората ”
Денков, Петков и Иванов желаят “да продължим да работим нататък ”

Депутати оферират разграничаване от ППДБ

Да продължат ли да поддържат държавното управление на ППДБ или да снемат доверието от кабинета с министър председател Николай Денков вземат решение на следващия ден в парламентарната група на ГЕРБ.

Форматът на националното заседание се оказа прекроен и вместо регионални и общински партийни шефове, водачът на партията Бойко Борисов събира депутатите, огромна част от които са и ръководители на локални структури. Заседанието е в централата на ГЕРБ и по тази причина преди началото на първия пленарен ден след изборите няма да има лидерска среща. Нагласата, с която отиват огромна част от депутатите е да кажат, че поддръжката за ППДБ вреди на ГЕРБ и има заплаха резултатите на европейските избори следващата година да са незадоволителни. В партията се чуват гласове за разграничаване от ППДБ защото по време на предизборната акция на доста места в страната некоалиционните сътрудници са станали ортаци с Българска социалистическа партия, Възраждане, а по думите на Борисов и “с мутри ”.

“Трябва да има лидерска среща, за момента не знам дали такава е планувана. Трябва да се продължи нататък. Изборите завършиха. Предизборните рецензии, закани и мнения би трябвало да приключат и да продължим да работим нататък ”, сподели през вчерашния ден Николай Денков. Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков изясни, че не се тормози от неналичието на лидерска среща, а съпредседателят на Демократична България Христо Иванов разгласи преди ден, че сглобката би трябвало да продължи да действа, защото “няма по-добър вид ”.

Цената на по-нататъшната поддръжка от ГЕРБ е промяната на няколко министри, както “Труд news ” заяви още на 3 ноември. “Поне в 4 ведомства ще има ротация, Борисов има основанията да го желае, не е от хората, които елементарно дават обратно ”, съобщи някогашният стопански министър Божидар Лукарски.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи в нощта след балотажа в Пловдив, че “или се прави коалиция като хората или сходни сглобки и шарлатански работи аз не виждам за вярно ”. “ДПС да изберат на чия страна желаят да бъдат - дали ще са на наша страна или на проПутинската сглобка. Аз в сглобки даже не вземам участие. Имаше някакво съглашение, което се нарушава фрапантно от ръководещите мандатоносители ”, сподели още в Пловдив водачът на ГЕРБ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР