Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки поиска оставката на военния

...
Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки поиска оставката на военния
Коментари Харесай

Марешки поиска оставката на министъра на отбраната


Лидерът на партия "Воля " Веселин Марешки изиска оставката на военния министър Красимир Каракачанов. "Трябва да се търси отговорност за случая на авиобаза "Крумово ", разяснява заместник-председателят на Народното събрание.
"Преди седмица-две ние поискахме оставката на министър Каракачанов. Видяхте, че от през вчерашния ден във всички уеб сайтове президентът се изрече, че би трябвало да се носи политическата отговорност за това нещастно събитие, за гибелта на тези двама почтени български мъже, образовани. Какви са обстоятелствата: "Пилотите ни летят на санитарния най-малко, което е безусловно убийствено ". Тези, които не са обезпечили средства за образованието на българските водачи, на процедура са ги пратили на сигурна гибел. Кой носи отговорност, в случай че не политическото управление на министерството на защитата? Ако е техническа нередовност, кой носи отговорност? Базата, която би трябвало да се грижи за техническата редовност на хеликоптерите, отново под началничеството на Каракачанов. Какво излиза? Назначаваме сульо и пульо за министри на защитата, безспорни безхаберници и след това хората вървят на сигурна гибел ", уточни Марешки в претекстовете си за настояването на оставката.
Той сподели, че от партията му ще сезират прокуратурата: "За безучастие или несвършена работа или каквато точка намерят. Но щом и самият военачалник Иванов споделя, че това е безусловно убийствено, значи някой в действителност е направил нещо, с което е оказал помощ водачите ни да отидат неподготвени. И в действителност излиза, че в този ден няколко български екипажа са играли на съветска рулетка ".
Председателят на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров упрекна сътрудника си Веселин Марешки в опит да притегли внимание с желаната оставка. Според Сидеров, в случай че би трябвало да се търси политическа отговорност за случая на авиобаза "Крумово ", то би трябвало да се върнем повече от 10 години обратно.
"Предполагам, че това е просто следващ опит на господин Марешки да притегли вниманието към себе си. Ако търсим политическа отговорност, би трябвало да се върнем при тези ръководещи и държавни управления, които са взимали решения да правят отстъпка на натиска извън. Разрушаването на българската войска, на голямата част от военната техника беше направено под напън извън. Аз като публицист бях очевидец на това нещо. Присъствах, когато рязаха ракетите, установките, които ние имахме - те бяха руски, обаче бяха единственото ни мощно, същинско, съществено защитно оръжие, от което се опасяваха. Американците ни накараха да го нарежем. Спомням си доста добре, че там участваха представители на американска компания, която взимаше и пари за това, че ще извърши тази активност. Бойната техника на България беше унищожена. Но през всички тези десетилетия аз не чух политическо мнение "./Дарик

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР