Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов поиска оставката на здравния

...
Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов поиска оставката на здравния
Коментари Харесай

„Възраждане“ поискаха оставката на здравния министър, от БСП призоваха да не се спекулира

Лидерът на партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов изиска оставката на здравния министър Асена Сербезова. Причината за това е казусът с пред незабавното поделение на болничното заведение във Враца. Той изясни, че министърът не носи директна виновност, само че това би било честен акт.

„ Трябва да се случат две неща в този момент сега. Едното е оставка на здравния министър незабавно през днешния ден, не тъй като тя носи директна виновност по тази причина, което се е случило, а тъй като човек с морал в този случай би трябвало да поеме отговорност, защото този протокол, въведен от предходни министри, можеше да бъде анулиран до момента 100 пъти. Зависи от един човек, от един автограф. Аз на нейно място по този начин бих постъпил. Второто нещо, което желая да направя, желая да прикани всеки един от вас в този момент тук да стане на крайници и да почетем с минута безмълвие жертвите на здравната ни система “, сподели той от парламентарната естрада.

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Михайлов прикани да не се спекулира с трагичния случай и да не се хвърлят тежки обвинявания върху здравната система:

„ С цялата покруса на това, което се е случило през вчерашния ден във Враца, апелирам ви се от тази естрада, господин ръководител, не позволявайте да се раздават избрания, тежки присъди върху системата. Ние заявяваме пет години, че тази система не работи, господин Костадинов, пет години. Искаме да я променим, само че няма да я променим с заявления от трибуната на Народното събрание. Моля ви, като човек, господин ръководител и вас ви апелирам, господин Господинов, не превръщайте една човешка покруса в знаме, което да развявате от трибуната на Народното събрание. Много ви апелирам като доктор, това е неприемливо “, сподели Георги Михайлов, представен от БНР.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР