Лидерът на опозицията във Венецуела и самопровъзгласил се за временен

...
Лидерът на опозицията във Венецуела и самопровъзгласил се за временен
Коментари Харесай

Нов опит за преврат във Венецуела: Гуайдо призова военните да свалят Мадуро

Лидерът на опозицията във Венецуела и самопровъзгласил се за краткотраен президент Хуан Гуайдо разгласява видео с апел към венецуелските военни, както и към жителите, да излязат по улиците на столицата Каракас, с цел да подсигуряват окончателното преустановяване на узурпацията на Николас Мадуро, който съгласно него нелегитимно заема президентския пост, защото го е спечелил с изборни фалшификации, написа news.bg.

Във видеозаписа Гуайдо, заобиколен от хора във военни униформи, акцентира, че венецуелците ще се борят " в ненасилствената битка ", с цел да " поемат компетенциите на държавното управление ".

Лидерът на венецуелската съпротива твърди в профила си в " Туитър ", че към този момент е получил поддръжката на въоръжените сили на страната и разгласи така наречен " финален стадий " в битката си за свалянето от власт на Мадуро.

" Националните въоръжени сили взеха вярното решение и разчитат на поддръжката на венецуелския народ ", посочи Гуайдо.

Заедно с Гуайдо на видеото се появява авторитетната опозиционна фигура Леополдо Лопес, който по-рано беше задържан. Според " Асошиейтед прес " той е декларирал, че военните са го освободили от ареста. Лопес прикани венецуелците за мирни митинги против Мадуро.

Междувременно министърът на информацията на подчиненото на Мадуро държавно управление Хорхе Родригес разгласи в " Туитър ", че подчинените на Мадуро управляващи подхващат стъпки за блокиране на опита за боен прелом, проведен от дребна група военнослужещи, свързани с опозицията.

Последният път, когато Гуайдо прикани жителите на Венецуела да се причислят към неговата така наречен " интервенция независимост " след всеобщото прекъсване на електрозахранването в страната, той твърдеше, че е събрал " хиляди " протестиращи за протестни демонстрации в цялата страна.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР