Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуйдо е на обиколка

...
Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуйдо е на обиколка
Коментари Харесай

Хуан Гуйдо е на обиколка в Латинска Америка

Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуйдо е на обиколка в Латинска Америка, с цел да търси поддръжка в битката му против президента Николас Мадуро. Днес той е в Аржентина, а на следващия ден ще посети Еквадор.

Гуайдо е заплашен от арест при завръщането си, защото официално е минал границата нелегално. В диалозите си с президентите на двете най-големи латиноамерикански страни – Бразилия и Аржентина, Гуайдо даде обещание национално помиряване, откакто режимът бъде свален.
Въпреки опасността от затвор: Гуайдо даде обещание да се завърне във Венецуела скоро Действащият държавен глава на страната Николас Мадуро заплаши, че Гуайдо ще бъде упрекнат при завръщането си, че е нарушил възбраната за пътешестване
„ Предлагаме прошка, гаранции, роля в реконструкцията на страната. Продължаваме да оказваме напън, с цел да реализираме триумф посредством разговор и преговори”, разяснява Хуайдо в Буенос Айрес.
Венецуела е изгонила група евродепутати, отишли да се срещнат с Хуан Гуайдо Аргументът бил, че отиват в Каракас с "конспиративни претекстове "
Съединените щати постановиха още наказания на шестима доближени на президента Мадуро, както и визови ограничавания на десетки високопоставени представители на режима.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР