Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в РС Македония Христиан Мицкоски лично

...
Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в РС Македония Христиан Мицкоски лично
Коментари Харесай

Македонски олигарх националист в черен списък на САЩ

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в районен съд Македония Христиан Мицкоски персонално признава, че е бил финансиран от попадналия в черния лист на американското финансово министерство предприемач Орце Камчев, оповестява БГНЕС.

Камчев с изключение на, че е упрекнат в корупция, пране на пари, предоставяне на рушвет и подриване на правосъдната система в РСМ, е посочен и като човек, „ който дестабилизира Западните Балкани “.

Орце Камчев непосредствено е упрекнат в корупция, обвързвана със Западните Балкани, в това число и във връзки с „ държавен представител на района, към днешна дата, или някогашен държавен функционер, за присъединяване в корупция, рушвет и реализиране на политически цели “, написа в документа на Министерството на финансите на Съединени американски щати. През 2020 година Камчев беше наказан за пране на пари в аферата „ Парцели от Водно “. От американското ведомство допълват, че тези закононарушения са осъществявани от 2000 година насам. По друго обвиняване Камчев се призна за отговорен, като беше упрекнат за присъединяване в незаконна група, измами, пране на пари и други тежки бизнес нарушавания.

Заместник-секретарят на министерството в дирекцията за битка с тероризма и финансовото разузнаване Брайън Нелсън даде още по-ужасяващи сведения за системата в РСМ, като прибавя: „ Камчев злоупотреби с позициите си с присъединяване си в корупционни дейности, за сметка на демократичните институции и жителите на РСМ “.

В това изречение се крие и истината за злокобната роля на Орце Камчев и блокирането на нейната евроинтеграция.

Сегашният водач на ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски, който непрекъснато плаши жителите на родината си с „ Бугарски диктат “, „ Бугарски фашизам “ и „ Бугарското негиране на идентитетот “ е главната спънка и опасност районен съд Македония да се трансформира в най-опасното място на Западните Балкани, по-нестабилна даже от Косово и Босна и Херцеговина. Мицкоски принуди депутатите от ПГ на ВМРО-ДПМНЕ да подпишат пред нотариус клетва, че няма да поддържат измененията в Конституцията, които са главното изискване за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз, напомня БГНЕС.

Точно преди две години бе публикуван аудио-запис, от който стана ясно, че Мицкоски е получавал пари непосредствено от Орце Камчев. Мицкоски оповестява, че попадналият в черния лист е плащал всички сметки на ВМРО-ДПМНЕ, даже и тези за кабелната телевизия.

От записа стана ясно, че Мицкоски „ няма в никакъв случай да не помни стореното от Камчев, и ще се бори със зъби и нокти той да не бъде наказан “.

Часове след решението на Министерството на финансите на Съединени американски щати посланикът в Скопие Анджела Агелер обществено съобщи, че „ корупцията има последици “. „ Министерството на финансите сложи предприемача Орце Камчев в черен лист за корупция, подкупи, пране на пари и други закононарушения. Тези наказания засягат освен притежанията и собствеността на Камчев, само че и негови бизнес сътрудници. Съединени американски щати ще продължат да показват корумпираните лица, които подкопават върховенството на закона и стабилността на районен съд Македония. Корупцията има последици “, сподели американският посланик.

По време на властническия режим на Никола Груевски /2005-2016г./, Орце Камчев бе най-мощният и авторитетен предприемач, в това число в медиите, където притежаваше мощни издателски къщи, включително и такива за агитация против България. Заедно с братовчеда на Груевски Сашо Миялков – началник на контраразузнаването на Македония, двамата се считаха за безспорни господари във всяко едно отношение на страната. Както е известно, от близо 5 години Никола Груевски се укрива в Унгария, а неговата партия ВМРО-ДПМНЕ през днешния ден се счита за главен инструмент на сръбското въздействие и съветската агитация в РСМ, написа БГНЕС. Всички медии, свързани с ВМРО-ДПМНЕ, пропагандират и величаят сръбския режим, съветската и китайската политика на Балканите, и са най-върлите последователи на „ Отворени Балкани “ – план, считан за продължение на програмата за основаване на „ Велика Сърбия “.

В последните западни отчети за протичащото се в западната ни съседка ВМРО-ДПМНЕ се сочи „ като главен инструмент за спъването на РСМ по пътя към Европейски Съюз “, а нейното управление – за близо до режима в Белград.

Преди седмица в черния лист на Съединени американски щати попадна дясната ръка и най-верният човек на сръбския президент Александър Вучич – шефът на сръбското контраразузнаване Александър Вулин. Той се сочи като главен идеолог на „ Сръбски свят “ и най-яркият последовател на Москва на Балканите.

Вучич и Вулин бяха най-приближените на сръбския деспот Слободан Милошевич, който провежда сръбската експанзия против няколко някогашни югорепублики.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР