Лидерът на нидерландската крайна десница Герт Вилдерс спечели нова победа

...
Лидерът на нидерландската крайна десница Герт Вилдерс спечели нова победа
Коментари Харесай

Националистическата партия на Вилдерс за пръв път получи председателското място в нидерландския парламент

Лидерът на нидерландската последна десница Герт Вилдерс завоюва нова победа след тази на изборите на 22 ноември, откакто Мартин Босма от неговата антимюсюлманска Партия на свободата (ПС) беше определен за ръководител на долната камара на Народното събрание, оповестява Българска телеграфна агенция.

Босма е народен представител от редиците на политическата мощ на Вилдерс от 2006 година и е първият представител на националистическата партия, определен за парламентарен ръководител.

В гласуването за поста той съумя да победи претендента на обединението Зелени леви/Партия на труда с минимална преднина макар яростните рецензии по собствен адрес от няколко партии, които обявиха, че Босма постоянно е заставал на страната на Вилдерс, когато последният е наричал долната камара " подправен парламент " и казвал, че нидерландските съдии са " тотално корумпирани ".

Босма от своя страна неведнъж е заявявал, че е угрижен от по думите му целенасочените проекти на левите партии да заменят първичното нидерландско население с мюсюлмански имигранти.

В траялите през днешния ден дълго парламентарни диспути 59-годишният политик даде обещание да бъде неутрален като ръководител, в сходство с нидерландските политически обичаи.

ПС на Вилдерс беше безапелационният победител на изборите, само че събраните от нея към една четвърт от гласовете я принуждават да търси сътрудници за сформиране на жизнеспособна управническа коалиция, защото не са задоволителни за независимо ръководство.

Засега той не съумява да реши тази задача. Два от посочените като най-важни за него вероятни съдружни сътрудници показаха огромни подозрения дали биха могли да работят с него.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР