Лидерът на НФСБ Валери Симеонов и народните представители от патриотичната

...
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов и народните представители от патриотичната
Коментари Харесай

НФСБ внесе сигнал до главния прокурор за купуване на гласове

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов и народните представители от патриотичната групировка Валентин Касабов и Христиан Митев внесоха сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров по отношение на продължаващото нарушение на изборното законодателство и пазаруването и продаването на гласове.

Сигналът е вследствие на уговорките, поети по време на среща сред депутатите от НФСБ, основния прокурор и вътрешния министър, провела се във вторник в Народното събрание. Посочени са над 15 случая от последните избори за членове на Европейския парламент, като са дадени съответни имена, адреси и схеми за разпространяване на суми против пазаруване на гласове за Движение за права и свободи.

Така да вземем за пример, в село Бутан, община Козлодуй, област Враца по данни на кмета на обитаемото място е осъществено всеобщо проведено възнаграждение против гласоподаване в интерес на Движение за права и свободи. Това е ставало в магазин за хранителни артикули, се показва в сигнала. Описват се и случаи за пазаруване на гласове в Дупница, като са дадени съответните места и имена.

„ Настояваме да извършите инспекция и в обитаемоте места в Северна България, изброени по-долу, защото е впечатляващо всеобщото гласоподаване за листата за евродепутати на Движение за права и свободи в изборни секции, обслужващи региони и махали с преобладаващо циганско население “, показват създателите на сигнала и цитират врачанските села Малорад, Галиче, Бутан, Лесура, както и плевенското село Буковлък.

Валери Симеонов и народните представители от НФСБ упорстват за инспекция на изнесените данни и в случай че се откри осъществяването на закононарушение – да бъде формирано наказателно произвеждане против отговорните лица.

НФСБ разчита на организирането и провеждането на огромна акция преди и по време на изборите за локални органи на властта, тъй че да се реализира ограничение на разпространяващата се като чума процедура за влизане в политиката посредством пазаруване на гласове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР