Лидерът на Независими гърци Панос Каменос заяви отново по време

...
Лидерът на Независими гърци Панос Каменос заяви отново по време
Коментари Харесай

Панос Каменос: Преспанското споразумение трябваше да бъде гласувано след изборите

Лидерът на Независими гърци Панос Каменос съобщи още веднъж по време на дебата за избор на доверие на държавното управление в гръцкия парламент, че съгласно уверенията на премиера Алексис Ципрас Преспанското съглашение е трябвало да бъде импортирано за ратификация след изборите, оповестява "Катимерини ". Оставката на Каменос, който е съперник на съглашението, от поста министър на защитата докара до настояването на избор на доверие от държавното управление.

"Намирам се в обстановка, като водач на Независими гърци, да бъда заставен да гласоподавам с "не " на даването на избор на доверие ", сподели Каменос. Той посочи, че единствена причина за това е несъгласието със съглашението със Скопие.

"Заедно с Алексис Ципрас преди четири години взехме решение да създадем държавно управление на националното единодушие. Вотът на доверие няма връзка с оценката на държавното управление, нито с уговорките, които то би трябвало да извърши на основата на бюджета, който Независими гърци гласувахме единомислещо ", сподели Каменос и продължи:

"Предложението (за избор на доверие) е обвързвано с една алтернатива, която министър председателят, съгласно мен, сложи неверно. В съглашението, което имахме с премиера, беше ясно, че ние няма да се съгласим с решение, което съдържа думата "Македония ". Уверението, което имахме, беше, че въпросът ще бъде подложен за разискване след изборите ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР