Лидерът на националистическата Сръбска радикална партия (СРП) Воислав Шешел се

Лидерът на националистическата Сръбска радикална партия (СРП) Воислав Шешел се ...

Сръбски националист кара джип за 140 000 евро.


Лидерът на националистическата Сръбска радикална партия (СРП) Воислав Шешел се вози в джип на стойност най-малко 140 000 евро, написа местният в. Блиц.

Водачът на политическата формация е бил забелязан как е пристигнал на работа в Скупщината (парламента) в Белград в луксозно британско возило. Изданието е коментирало, че е имало голямо несъответствие между заявените официално от депутата доходи и най-новата му придобивка.

Кола на крайнодесен сръбски политик се опита да прегази протестиращи (видео)

"Шешел в имотната си декларация за 2018 г. е посочил, че месечните му доходи са съставени от депутатска заплата и пенсия и възлизали на общо 143 000 сръбски динара (около 1200 евро). Вероятно той би трябвало да работи най-малко десет години, за да стане горд собственик на такъв автомобил, купуван от арабски милиардери и британски аристократи", направил е своите изчисления таблоидът.

Според изданието сделката за покупката на луксозното возило е била извършена от сестрата на Шешел – Драгица. Жената е дошла на крака в белградски автосалон, извадила парите в брой от хартиена торба, платила колата и заминала.

Източник: novini.bg