Лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър обяви изявата на

...
Лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър обяви изявата на
Коментари Харесай

След апела на Белия дом Парите за Украйна свършиха, няма време, Зеленски се обръща към Конгреса

Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър разгласи изявата на Зеленски, откакто през вчерашния ден администрацията насочи незабавно предизвестие за нуждата от одобрение на военната и икономическата помощ за Украйна, заявявайки, че без нея военните старания на Киев да се отбрани от съветската инвазия могат да забуксуват. Шумър съобщи, че администрацията е поканила Зеленски да се обърне към сенаторите. Те ще изслушат и американските министри на защитата, на външните работи и други висши чиновници в региона на националната сигурност.

Конгресът е одобрил повече от 110 милиарда $ за Украйна след нахлуването на Русия през февруари 2022 година Но той не е одобрил никакви средства, откогато републиканците поеха ръководството на Камарата на представителите от демократите през януари. Камарата на представителите и Сенатът последно утвърдиха 45 милиарда $ военна, финансова и филантропична помощ за Украйна като част от по-широк законопроект за годишните разноски, признат през декември 2022 година

В отворено писмо до водачите на Камарата на представителите и Сената шефът на Службата за ръководство и бюджет Шаланда Йънг предизвести, че Съединени американски щати ще изчерпят средствата за изпращане на оръжия и помощ за Украйна до края на годината, като съобщи, че това ще " сложи на колене " Украйна на бойното поле. Тя добави, че Съединени американски щати към този момент са изчерпали парите, които са употребявали за подкрепяне на украинската стопанска система и " в случай че стопанската система на Украйна се срине, те няма да могат да продължат да се бият, точка. " " Парите ни свършиха - и времето ни съвсем изтече ", добави Йънг.

Йънг съобщи още, че съдружниците на Съединени американски щати са нараснали поддръжката си за Украйна, само че че поддръжката на Вашингтон не може да бъде сменена.

До средата на ноември министерството на защитата на Съединени американски щати е употребило 97% от полученото в допълнение финансиране в размер на 62,3 милиарда $, а Държавният департамент е употребявал целия провиснал му фонд за военна помощ в размер на 4,7 милиарда $, написа тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР