Лидерът на мнозинството на републиканците в сената на САЩ Мич

...
Лидерът на мнозинството на републиканците в сената на САЩ Мич
Коментари Харесай

Washington Post с гореща новина за импийчмънта на Тръмп

Лидерът на болшинството на републиканците в сената на Съединени американски щати Мич МакКонъл отхвърли да свика горната камата на Конгреса за слушания по делото за импийчмънт на настоящия президент Доналд Тръмп, оповестява, базирайки се на осведомени източници.

По данни на източниците, помощниците на МакКонъл са съобщили на личния състав на водача на малцинството на демократите Чък Шумър, че републиканците няма да се съгласят да преглеждат въпроса за отстраняването на президента в петък, 15 януари.

При това, в сходство с съобщение на МакКонъл до сенаторите-републиканци, сенатът няма да се събере за разискване на значими тематики до вторник в това число, отбелязва изданието.
По този метод, най-скорошната дата за разглеждане на импийчмънта на Тръмп в сената може да стане 20-и януари, денят на встъпване в служба на Джо Байдън.

На 6 януари поддръжници на настоящия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп щумруваха постройката на Капитолия във Вашингтон, прекъсвайки взаимното съвещание на Сената и Камарата на представителите, в хода на което трябваше да бъдат утвърдени резултатите от президентските избори.

В резултат починаха петима души. След всеобщите вълнения във Вашингтон шефът на комисията по правосъдните въпроси към Камарата на представителите Джери Надлер предложи импийчмънт на Тръмп в интензивен ред.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР