Лидерът на младшия партньор в коалиционното правителство на Гърция обяви,

...
Лидерът на младшия партньор в коалиционното правителство на Гърция обяви,
Коментари Харесай

Коалиционният партньор на Ципрас скочи срещу споразумението за Македония

Лидерът на младшия сътрудник в съдружното държавно управление на Гърция разгласи, че ще гласоподава срещу оферти компромис за името в разногласието със прилежаща Македония, оставяйки левия министър председател Алексис Ципрас да търси поддръжка от политически съперници, оповестява " Асошиейтед прес ".

Министърът на защитата Панос Каменос, чиято дясна партия " Независими гърци " е сътрудник в държавното управление на Ципрас, акцентира, че ще се опълчи на съглашение при гласоподаване в Народното събрание.

В продължаващия от десетилетия спор Гърция желае някогашната югославска република да промени или да модифицира името си, с цел да се избегнат всевъзможни искания към територията и античното завещание на гръцкия район Македония - отечество на античния цар Александър Велики. Гръцките съперници на договорката показват, че модифицирането на името няма да промени доста ситуацията.

Решение на разногласието ще разреши Гърция да анулира възражението си против присъединението на Македония към НАТО и Европейския съюз.

Днес се чака Ципрас и македонският министър председател Зоран Заев да реализират дефинитивна сделка за името Северна Македония. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР