Лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов обяви, че

...
Лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов обяви, че
Коментари Харесай

Слави Трифонов излиза от коалицията, Кирил Петков ще предложи кабинет на малцинството

Лидерът на " ИТН " (ИТН) Слави Трифонов разгласи, че партията му напуща ръководството. " От през днешния ден издърпвам министрите на Има Такъв Народ и поставям завършек на тази коалиция, и тази мъка ", съобщи Трифонов в изказване, излъчено от малкия екран му.

Оттеглянето на Има Такъв Народ от държавното управление идва на фона на протеста на министрите на групировката, които напуснаха съвещанието на държавното управление, а повода беше недоволството на двама от тях - на районното развиване Гроздан Караджов и на външните работи Теодора Генчовска от плануваните в актуализацията средства на подопечните им ведомства.

В изказването си Трифонов назова бюджета " извънредно неприятен " и упрекна премиера Кирил Петков и министъра на финансите Асен Василев, че " не се оправят ". " Това е мъка ", съобщи още Трифонов. По думите му напускането на министрите от Има Такъв Народ на днешното съвещанието на Министерски съвет е единствено мотив, а аргументите за отдръпването от ръководещата коалиция са две: " Северна Македония и фаста, че към този момент в страната няма пари ".
16:20 Реклама
Кирил Петков: По-добре държавно управление на малцинството Малко след обръщението на Слави Трифонов, с което той разгласи изтеглянето на министрите си, министър-председателят Кирил Петков разгласи, че е подготвен да управялва с държавно управление на малцинството. Той упрекна " ИТН " в опит да сложат ръка върху милиарди левове за пътища и отвод да се реформира антикорупционната комисия.

Петков разгласи, че още в четвъртък партията му ще внесе новият антикорупционен закон, а за началник на звеното, което ще се занимава единствено с следствия на корупция (ако то бъде обдобрено от парламемта) ще предложи актуалният вътрешен министър Бойко Рашков.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Велина Господинова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР