Лидерът на Хамас Маруан Иса е бил убит при израелски

...
Лидерът на Хамас Маруан Иса е бил убит при израелски
Коментари Харесай

САЩ потвърдиха смъртта на висш ръководител на „Хамас“

Лидерът на Хамас Маруан Иса е бил погубен при израелски въздушен удар, потвъриха от Белия дом, представени в Би Би Си. Иса е третият човек в йерархията на групировката. Палестинската формация, която управлява Газа, не е коментирала публично известията за гибелта му.

Израелски медийни източници оповестиха, че Иса е бил погубен при удар по тунелен комплекс под бежанския лагер Нусейрат в централната част на Газа предходната седмица.

Заместник-командирът на военното крило на Хамас беше считан за един от най-търсените хора в Израел. Европейският съюз, който сложи водача на Хамас в своя черен лист на терористите, го свърза непосредствено с офанзивата на 7 октомври, водена от групата, която умъртви почти 1200 души.

Междувременно стана ясно, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху се е съгласил да изпрати собствен екип във Вашингтон, който да разиска с публични представители от администрацията на президента Джо Байдън бъдещата интервенция в град Рафах, в южната част на линията Газа. Това е станало в телефонен диалог сред Байдън и Нетаняху - първият контакт сред двамата от повече от месец.

Вашингтон от известно време показва песимизъм по отношение на проекта на Нетаняху за осъществяване на интервенция в град Рафах, където се намират към 1,5 милиона разселени палестинци. Израел е решен да реализира военните си цели в Газа. Това е декларирал Бенямин Нетаняху след диалога с американския президент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР