Лидерът на Гражданското движение на косовските сърби „Свобода, демокрация, справедливост

...
Лидерът на Гражданското движение на косовските сърби „Свобода, демокрация, справедливост
Коментари Харесай

Погребаха в Белград убития лидер на косовските сърби Оливер Иванович

Лидерът на Гражданското придвижване на косовските сърби „ Свобода, народна власт, правдивост " (СДП) Оливер Иванович беше заровен в Алеята на почетните жители на Новото гробище в сръбската столица Белград, предава македонската медия „ Алсат-М ".

Освен фамилията и партийните му сътрудници, доста жители от цяла Сърбия показаха почитта си към убития политик от Косово. Правителствената делегация е ръководена от министър-председателя Ана Бърнабич и от шефа на сръбската държавна работа за Косово и Метохия Марко Джурич.
Пред сръбските медии брачната половинка на Оливер Иванович Милена съобщи, че в никакъв случай няма да се завърне в Косово ".

На 16 януари 2018 година в Косовска Митровица бе убит Оливер Иванович, един от водачите на косовските сърби. Според данни на полицията, той е излизал от централата на воденото от него гражданско придвижване „ Сърбия, народна власт, правдивост ", когато на улицата край постройката е минал лек автомобил, от който против Иванович са били изстреляни няколко съдбовни изстрела.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР