Лидерът на главната опозиционна партия в Северна Македония заяви, че

...
Лидерът на главната опозиционна партия в Северна Македония заяви, че
Коментари Харесай

Мицкоски оспорва споразумението от Преспа с Гърция в предизборния дебат в Северна Македония

Лидерът на основната опозиционна партия в Северна Македония съобщи, че в случай че бъде определен за министър-председател, ще назовава страната само " Македония ", без значение от Преспанското съглашение от 2018 година, с което беше организиран разногласието с Гърция за името на страната, написа " Катимерини ".

По време на ефирен спор преди парламентарните избори, които ще се проведат на 8 май Димитър Ковачевски, водач на ръководещата Социалдемократическа партия (СДСМ), изрази угриженост от отхвърли на водача на дясната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски да употребява конституционното име на страната.

Ковачевски съобщи, че този отвод може да сътвори проблеми с Преспанското съглашение от 2018 година, което с поддръжката на Организация на обединените нации промени името на Бившата югославска република Македония на Северна Македония.

" За мен Македония е и ще остане Македония. Моите предшественици биха се гордели с мен за това, което върша за моя народ и моята страна ", акцентира Мицкоски.

Последните социологически изследвания сочат преднина на ВМРО-ДПМНЕ на идните парламентарни избори, които съответстват с втория тур на президентските избори в страната, на които актуалният президент и претендент на СДСМ Стево Пендаровски ще се изправи против Гордана Силяновска от ВМРО-ДПМНЕ./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР