Лидерът на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц призова да бъдат

...
Лидерът на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц призова да бъдат
Коментари Харесай

Шулц иска нови избори, ако преговорите за коалиция се провалят

Лидерът на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц прикани да бъдат извършени нови парламентарни избори в Германия, в случай че договарянията за коалиция се провалят. Към момента текат трети кръг договаряния сред съюзът на канцлера Анегла Меркел, Зелените и Свободната демократическа партия. Мартин Шулц насочи това извънредно обръщение в изявление за изданията на немската медийна група „ Функе “, представен от електронното издание на в. „ Цайт “. Шулц още един път повтори, че партията му няма да се коалира с Меркел. Той уточни още, че Социалдемократите са взели решение за себе си да бъдат в съпротива, „ изцяло съзнавайки всички последици “.

На парламентарните избори в Германия Социалдемократическата партия претърпя най-голямата загуба в историята си. Резултатът беше и персонален неуспех за кандидат-канцлера Шулц, който до преди този момент заемаше поста на ръководител на Европейския парламент.

В петък трите договарящи партии отложиха диалозите за идната седмица, откакто не съумяха да преодолеят дълбоките разлики по тематиките за имиграцията и политиката за измененията в климата. Имиграцията е най-разделящата тематика, като мнозина консерватори възприеха по-твърда линия поради демократичната политика за бежанците на Ангела Меркел, която докара до сериозна загуба на гласове на изборите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР