Лидерът на ГЕРБ знаеше, че Владислав Горанов ще е в

...
Лидерът на ГЕРБ знаеше, че Владислав Горанов ще е в
Коментари Харесай

Дончев: ГЕРБ ще направи всичко възможно да има титулярно и грамотно правителство след изборите

„ Лидерът на ГЕРБ знаеше, че Владислав Горанов ще е в листата „ Магнитски “. Не мисля, че на Владислав Горанов му е казано авансово “. Това съобщи в предаването „ Тази събота “ зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

„ Нашата памет е добра. Фактите са такива. Кой е отговорен – би трябвало да кажат българските институции. Горанов сподели, че нееднократно е давал пояснения пред българските органи. За процесуалните дейности не мога да приказвам, тъй като не знам “, добави той.

„ В годините обратно сме се разделяли с хора даже и единствено при изникнали подозрения. В политическия живот най-важно е доверието “, уточни Дончев.

„ Аз от 15 години не съм спрял да преподавам. Ако в групата има един студент, който не се оправя добре, всички в курса му споделят, че той се оправя неприятно, преподавателят му споделя, че не се оправя неприятно – той ще продължи да се оправя зле. Притеснявам се, че има заплаха с България да се случи същото. Получаваме отрицателни отчети и още наказания „ Магнитски “. Имаме два разновидността – да продължим да се оправяме зле или ние да се научи като институции да демонстрираме кое е неприятното “, разяснява зам.-председателят на ГЕРБ.

След изборите

„ Решения на ГЕРБ за коалиция с Движение за права и свободи не е взимано. В името на това България да има устойчиво държавно управление с небосвод. Един кабинет с пай небосвод не може да захване с нещо съществено. Не е отговорен президентът. Партиите са отговорни поради неспособността си да произведат нещо градивно. Опитахме да потърсим единодушие с партиите, с които имаме идеологическо подобие. Опитахме с кабинет, който е безпартиен – не се получи. Третата опция е държавно управление на малцинството “, добави той.

Дончев е безапелационен, че ГЕРБ ще направи всичко допустимо „ България да има титулярно, рационално, грамотно и работещо държавно управление “.

„ От две години като общество и политическа система не можем да преследваме националните цели. Те не се свеждат единствено до еврозоната и Шенген, а включва и модернизацията на страната, икономическо развиване, понижаване на обществените разлики. Това е по този начин, тъй като политиката се свежда до „ перманентния скандал “. Политиката е инструмент за ръководство на обществото и институциите, с цел да се реализиран цели “, сподели още той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР