Лидерът на ГЕРБ и премиер на страната Бойко Борисов отказа

...
Лидерът на ГЕРБ и премиер на страната Бойко Борисов отказа
Коментари Харесай

Бойко Борисов отказа първи коментар след победата на евровота

Лидерът на ГЕРБ и министър председател на страната Бойко Борисов отхвърли да прави първи коментар след успеха на ГЕРБ на изборите за европейски парламент, съобщама TrafficNews.bg.

``
реклама

Очаква се след минути преди медиите да приказват претендентите за евродепутати.

ГЕРБ печели изборите за европейски парламент, откакто водещите социологически организации дават преднина сред 5 и 10% на ръководещите, пред главния им конкурент на този избор – Българска социалистическа партия.

Екзитпола на организация " Тренд " отрежда първото място на ръководещите с 9 на 100 разлика пред опозицията, в лицето на Българска социалистическа партия.

По данни на социолозите, за партията на премиера са дали своят вот 33,4% от гласоподавателите, а за Българска социалистическа партия - 23,6%.

Третото място е за Движение за права и свободи с 13,6% от гласовете на гласоподавателите.

Вътрешна македонска революционна организация и " Демократична България " също изпращат към този момент по един собствен представител за евродепутат. Гласовете за тях са надлежно – 6,7% и 6%.

Ако резултатите се запазят по този начин, ГЕРБ вкарват 7 евродепутати и подвигат резултата си с един, Българска социалистическа партия също качват с един мандат от последните евроизбори и взимат 5 места, с което все още вкарват в европарламента и Сергей Станишев, който е 5 в листата. Движение за права и свободи губят един мандат и остават с 3, по един има за воеводите от Вътрешна македонска революционна организация и за сините от " Демократична България ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР