Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов предложи шест

...
Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов предложи шест
Коментари Харесай

Борисов може да трича ПП, но им предложи шест общи приоритета

Лидерът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов предложи шест целта за бъдещо държавно управление, в което партията му е подготвена да влезе без значение дали като първа или втора политическа мощ след предварителните избори наесен. Директно не назова партията на досегашните ръководещи от " Продължаваме промяната " (ПП), само че целият подтекст на направеното на конференция в неделя изказване се въртеше към партията на Кирил Петков и Асен Василев, която е главният им конкурент на идния избор.

На брифинга бе доказана концепцията, показана по-рано от Делян Добрев, за оповестяване на търг за дълготрайни неруски газови доставки, като Добрев и Борисов обявиха, че поради ръководството на Политическа партия страната ни губи по 3.5 милиарда лева или общо 7 милиарда лева поради скъпите газови и петролни доставки.

" За българския народ към този момент едва ли имат значение безпочвените обвиняване на един или различен в корупция... На България ѝ извиват ръцете и декларативно се обръщам към сътрудниците – всеки, който е подготвен да подпише, и да внесеме първите закони. Ние ще управляваме единствено с партии или в случай че народът ни разгласи за съпротива – които одобряват закон за 100 % диверсификация от " Газпром ", съобщи Борисов.

" След два месеца ще имаме 59 депутата - колкото в този момент, или повече. С втората или първата партия ще имаме огромно болшинство да приемем всички тези закони ", сподели Борисов, имайки поради, че социологическите изследвания дават най-голяма преднина – с доста малко разлика, точно на ГЕРБ и Политическа партия.

" Дори ще им кажа по какъв начин става, Още в този момент - търг от служебното държавно управление за неруски газ – дали ще са Щатите, Египет, Капар или Гърция няма значение, само че семействата и бизнесът да знаят на какъв брой ще заплащат газа. Има и мощни български компании, които да вкарват по танкер, два, три. И да се съсредоточим в добива на български газ ", сподели Борисов и уточни създаването на находищата " Хан Аспарух ", Силистар и даже загатна шистовия газ, като означи, че технологиите за добива му са напреднали доста.

Именно държавното управление на Бойко Борисов забрани потреблението на технологията за рандеман на шистов газ посредством хидрофракинг, което блокира желанията на американската компания " Шеврон " да изследва огромна повърхност край Нови пазар. Това стана след всеобщи " цивилен " митинги и демонстрации на екоорганизации, които обаче действително бетонираха " Газпром " ка снабдител на 90 % от синьото гориво у нас.



" Таван от 2.70 лева върху цените на горивата – да спрем този обир Втората част от ескадрилата за F-16 – закон или решение на Народното събрание. 100 % диверсификация на нуклеарното ни гориво и нови нуклеарна мощности, разнообразни от съветските, тъй като има потребност поради зелената договорка и електрически автомобили. Да спрат издевателствата с цената на тока ", изброи водачът на ГЕРБ останалите цели.

На последно място тай уточни: " Може да стигнем и до правосъдна промяна, само че от изказването на Демократична България стана ясно, че употребяват правосъдната промяна като бухалка. В момента, в който се заприказва същинска правосъдна промяна, сме подготвени да седнем на една маса ", съобщи Борисов.

" Иначе може да ги тричаме. Няма нещо, в което са съумели. Ако желаят, да им обясня с Гърция по какъв начин става, с Турция по какъв начин става, да ме наемат, ще им кажа. Нищо не желаеме от вас, единствено народът да е добре и да не ни се смеят. Колкото и да са грешници, ще ги поддържа, или те нас, с цел да влязат тези закони в действие ", продължи Борисов в типично разхвърляния си жанр, имайки поради газовите доставки.

" Чудят се от кое място да вкарат втечнеиня газ! Ердоган на мен би вика Брат Бойко, аз му крещя Брат Тайпи. Забравихме по какъв начин с Алиев (президентът на Азербайджан Илхам Алиев – б.ред.) и жена му откривахме църкви ", съобщи той, очевидно подковавайки електората, че в случай че ГЕРБ се върне на власт ще уреди както разтоварване на американски газ в Турция, по този начин и спомагателни по-евтини количества азерски газ.

" Благодарение на издигнатото от ГЕРБ в този момент влиза газ и, скърбя, само че единствено за няколко дни щях да се схвана с Ердоган и да е завършена тематиката, тъй като той е човек с памет, признателен човек. Когато бяха най-тежките години за него, аз проведох среща във Варна с Европейска комисия и оправихме връзките ", разяснява някогашният министър председател.

Борисов се обърна към политическите си съперници са спрат да лъжат и да търсят оправдания. " Пълен неуспех са и всичките им ходения до Баку. Договорени са на 180 евро, ние го договорихме на 30 евро ", съобщи той.

Цената на азерския газ по дълготрайния контракт обаче е вързана с петролните пазари, а офертата за краткосрочни спомагателни доставки е по спотови цени.

Томислав Дончев се включи с коментар, че не ГЕРБ, а Политическа партия са забавили въвеждането в употреба на газовата връзка с Гърция. " Проектиране, обезпечаване на заема, възлагане, огромна част от строителството на интерконектора бе свършена по времето на ГЕРБ. Защо не бе приключен година и половина и кой обслужва ползите на " Газпром ". Същественият въпрос е дали става въпрос за корупция ", съобщи още някогашният вицепремиер по еврофондовете.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР