Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов е визираният

...
Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов е визираният
Коментари Харесай

Цонева: Борисов е визираният от санкциите на американското правителство лидер

" Лидерът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов е визираният от глобите на американското държавно управление сегашен политически водач “. Това счита Антоанета Цонева от „ Демократична България “. „ Ако прочетете доста ясно каква е формулировката, става въпрос за настоящ политически водач, публично лице. За мен няма различен фокус, като се изключи че това е Бойко Борисов “, сподели тя в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия.
Вината и политическата отговорност е на ръководството в последните 10 години. Моделът „ Борисов - Пеевски - Гешев (преди това Цацаров) “ разпростра своята структура в този интервал. Отговорността за качеството на институциите и разгръщането на корупцията е на ръководството на Борисов “, добави тя. „ Съществува една ос сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. Погледнете и хората, които са обект на тези наказания. Пеевски е една одиозна фигура, която в никакъв случай не е била разследвана. Вчера чух какво сподели представителят на прокуратурата, че ще проучваме всичко, което до момента сме разглеждали. Това провокира всеобщ смях “, разяснява тя.
 Антоанета Цонева: Управляващите се опасяват от избор отвън България, който не може да бъде калкулиран в техните сметки (ВИДЕО) Антоанета Цонева: Управляващите се опасяват от избор отвън България, който не може да бъде калкулиран в техните сметки (ВИДЕО)
Никакъв късмет няма Народното събрание да промени Изборния кодекс и да улесни сънародниците ни в чужбина да гласоподават. Това съобщи в предаването...
Цонева счита, че отчетът на финансовото министерство на Съединени американски щати по закона „ Магнитски “ е оценка  и за българската прокуратура , и за дейностите на КПКОНПИ. Според нея, най-належаща е оставката на основния прокурор , преди да се пристъпи към промени в правосъдната система от идващото Народно заседание. „ В България беше открито ръководство на Бойко Борисов дружно с неговия съдружник Пеевски под чадъра, който им даваше прокуратурата. Това, което би трябвало да се случи и хората излязоха на улицата преди два дни е непримиримо да се упорства за оставката на основния прокурор. Санкциите по закона „ Магнитски “ са голям пестник, че българската прокуратура не може да се оправи с корупцията по високите етажи на властта “, съобщи тя.
Антоанета Цонева напомни, че точно Иван Гешев като прокурор по делото „ КТБ “ не засегна Делян Пеевски под никаква форма. Като образец за затварянето на очите на българските институции напомни и случая, когато някогашният началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев дефинира Пеевски „ като най-чистия човек в тази страна, чист като сълза “.
„ Прокуратурата и КПКОНПИ не виждат къде е Пеевски. Съединените щати ни споделиха къде е Пеевски. Един от лейтенантите на Пеевски е заместник-председател на бюрото за надзор на СРС. И той излезе в отпуска, вместо да си подаде оставката. Това са бутоните на превзетата страна “, безапелационна е Цонева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР