Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че след изборите формацията

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че след изборите формацията
Коментари Харесай

Готова ли е ГЕРБ да играе с ПП, горещ коментар

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че след изборите групировката му би била подготвена да седне на масата за договаряния с партията на Кирил Петков и Асен Василев " Продължаваме промяната " (ПП).

Тази поръчка той направи минути, откакто за следващ път разкритикува ръководството на Петков и Василев.  " Жална му майка на идващото държавно управление ", каза той и разгласи, че  " всичко ще отива за погасяване на заеми, това са ни предизвикали тия двамата - Киро и Асен ".

-->

" Едно хубаво нещо да имаше, аз щях да им го призная. Много желая, тъй като фактически би трябвало да намерим пресечни точки ", сподели Борисов, чиято партия всекидневно атакува досегашните ръководещи, само че и те им отвръщат със същото. В началото на септември Борисов даже разгласи, че  " главният ни спор е с партията на медиаторите ", визирайки Политическа партия. Сега обаче наподобява позицията му се трансформира, написа mediapool.bg.

" Няма място за страсти в политиката. Народът споделя кой да го изчегъртат и кой не. И отговорът на вашия въпрос е в това – народът дефинира кой е първи, втори, трети, четвърти, пети. И логиката на демокрацията е този, който най-вече го харесват... Когато беше Слави Трифонов, той да направи държавно управление, когато Кирил и Асен – те би трябвало да създадат държавно управление. И в този момент да забележим резултатите ", сподели Борисов пред Симон Милков, а диалогът им беше предаван онлайн във фейсбук профила на водача на ГЕРБ.

Първоначално Борисов заобиколи отговора на въпроса дали, в случай че ГЕРБ завоюва изборите, ще е подготвена да седне на една маса с Политическа партия:  " Вижте, тук става въпрос са това по какъв начин през идващите зимни месеци да създадем по този начин, че народът да живее що годе добре. Защото с този ток, с този бензин, с тази нафта, с тези хранителни артикули, това обедняване. Ако си имал 1000 лв., в този момент са ти 800 ".

След това обаче още веднъж бе запитан дали е подготвен да седне на една маса с " хората, които ви обиждаха " и той отговори, че е подготвен.  " И то не е нужно ние с Кирил Петков или Асен Василев, тъй като пък мойте (хората в ГЕРБ -бел. ред.) могат да " кажат ние пък не желаеме с Киро и Асен " и блокираме всичко ", сподели той.

От Политическа партия обаче към този момент няколко пъти оповестиха, че няма да правят  " никаква коалиция с ГЕРБ, до момента в който Борисов ги ръководи ".

" Ако съществено се мисли за страната, има преговорни екипи, има стратегии, има разнообразни разновидности - за малко, средносрочно, дълготрайно, цялостен мандат, който да се извършва от държавно управление. И тогава няма никакво значение кой е министър председателят и кои са министрите. Има написана стратегия, която ние представихме, в случай че имат допълнения – готово ", сподели той във връзка възможните договаряния за държавно управление след изборите.

Лидерът на ГЕРБ за следващ път разгласи, че не е давал поръчка да се отдръпна. В началото на септември на партийно събитие той разгласи:  " Избирайте бе, благи мои! Избирате тях - аз повече на акция за нови избори няма да вървя. Сега обикалям и ви давам какво да избирате. Да, мъчително ще ми е за моите гласоподаватели, за моите другари, за моите хора, само че очевидно народът по този начин ще е поискал. Какво да им изяснявам!? ". След това обаче Борисов посочи, че не е приказвал за отдръпване от политиката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР