Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се яви в Софийската градска

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се яви в Софийската градска
Коментари Харесай

Бойко Борисов се яви на разпит в СГП по делото Барселонагейт

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се яви в Софийската градска прокуратура (СГП) на ул. " Черковна ", с цел да бъде разпитан по делото, известно като " Барселонагейт " и за изказванията против него за корист с власт.

Той влезе с автомобил на НСО в паркинга на постройката, без да се стопира за коментар пред очакващите го публицисти.

В един и същи ден и час Бойко Борисов е свикан на разпит на две места.

Затова след края на разпита в СГП, юристът му Менков Менков съобщи, че ще се явят и по призовката от ВКП  в Съдебната палата. Менков посочи, че Борисов е свикан като очевидец, всичко е рутинно и въпросите за " Барселонагейт " са били същите като преди две години.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че няма да разяснява детайлности пред медиите и прикани депутатите, събрали се в негова поддръжка, да се върнат в Народното събрание, " с цел да правят работа ". 

Преди разпита, пред СГП се бяха събрали членове и симпатизанти на ГЕРБ, както и народни представители от парламентарната група на ГЕРБ‐СДС.

„ Това са опити да се осуети правосъдната промяна, такава каквато сега се разисква и конституционните промени, които се разискват, и е опит да се осуети съставянето на кабинет “, съобщи Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него наличието на членове на партията пред постройката на прокуратурата е алегорична поддръжка за техния водач и показва предпочитание промяната в правосъдната власт да продължи.

По думите на другия заместник-председател на партията Томислав Дончев от ГЕРБ ще продължат да показват поддръжката си за своя водач по всевъзможен метод.

Бойко Борисов е свикан по законоустановения ред за снемане на пояснения по отношение на инспекция по реда на член 145 от Закона за правосъдната власт, водена от Върховната касационна прокуратура (ВКС), по сигнал от гражданско съдружие, съдържащ изказвания за корупция и корист с власт от Б. Б. – ръководител на политическа партия, М. Н. – някогашен министър и други лица, оповестиха от пресслужбата на прокуратурата.

За това обществеността е известена на 23 май 2023 година, припомниха от пресслужбата.

Борисов е свикан на разпит и по отношение на досъдебното произвеждане, ръководено от Софийската градска прокуратура, медийно известно като „ Барселонагейт ”.

Твърденията, че се касае за „ остарели сигнали “ и внушенията за нередности при използването на процедурите не дават отговор на истината. Всички изказвания в медиите в друг от посочения смисъл, не почиват на обстоятелствата и не дават отговор на обективната истина, допълниха от пресслужбата, представени от Българска телеграфна агенция.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР